Hatayspor taraftarlarının desteğiyle Trabzon’u yıktı geçti: 2-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatayspor ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadelenin ikinci yarısında fırtına gibi esti. Ayoub ve Bertuğ’un harika golleriyle maçı 2-1 kazanan Bordo-Beyazlılar 5 hafta sonra 3 puanla tanıştı

Atakaş Hatayspor Süper Lig 21’inci hafta maçında Trabzonspor’u konuk etti. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel maça rotasyonlu bir kadroyla başladı. Bordo-Beyazlılar sahaya Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Recep Burak Yılmaz, Burak Bekaroğlu, Samuel Adekugbe, Mehdi Boudjemaa, Musa Çağıran, Onur Ergün, Kaan Kanak, Saba Lobjanidze ve Bertuğ Özgür Yıldırım 11’iyle başladı.
Ortalamanın üzerinde bir seyirci sayısı altında oynanan mücadeleye konuk ekip hızlı başladı. Dakikalar 9’u gösterdiğinde konuk ekip 1-0 öne geçti.
Bakesatas’ın orta sahadan ceza alanına doğru havanlandırdığı topa kafa vuran Bardhi, kalesini terk eden Erce’nin üzerinden topu ağlarla buluşturdu.
Dakikalar 16’yı gösterdiğinde Mehdi Boudjemaa sağ kanattan topu ceza sahasına çevirdi. Bertuğ’un gelişine attığı şutta top ağlara gitti. Gol sonrası yapılan VAR incelemesinde Mehdi’nin asist öncesinde faul yaptığı tespit edildi ve konuk ekip lehine faul kararı çıktı.
20’nci dakikada Adekugbe ceza sahası dışından şansını denedi top az farkla auta çıktı.
43’te konuk ekip iyi pas yaparak Hatayspor ceza sahasına girdi. Djaniniy sol çaprazda kaleye çok sert vurdu. Kaleci Erce topu kornere çeldi. Kullanılan kornerde Maxi Gomez’in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
45+5’te Hatayspor gole çok yaklaştı. Kaan, Saba’nın sağdan çevirdiği topu topuğuyla ağlara göndermek istedi. Top kalecinin üzerine gitti. İlk yarı konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
İKİNCİ YARIDA HATAYSPOR FIRTINASI
Hatayspor maçın ikinci yarısına fırtına gibi başladı. İkinci yarıya Onur ve Kaan’ın yerine Ruben ve Ayoub’la başlayan Bordo-Beyazlılar, 47’de beraberliği yakaladı. Bertuğ’un indirdiği topu kontrol eden Ayoub, ceza alanına girer girmez hafif sol çaprazdan uzak köşeye sert bir şut gönderdi. Direğe çarpan top ağlarla buluştu.
Bu golden sadece 3 dakika sonra Hatayspor öne geçti. Saba’nın sağdan yaptığı ortaya çok iyi yükselen Bertuğ, harika bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı.
59’da Hatayspor 3’üncü gole yaklaştı. Samuel’in soldan çıkardığı topa kale ağzında dokunan Bertuğ, meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.
71’de Rayane Aabid, Musa Çağıran’ın yerine oyuna dahil oldu.
81’de Bertuğ çıktı, Ze Luis oyuna girdi.
88’de konuk ekip Umut Bozok’la gole yaklaştı. Kaleci Erce, yakın mesafeden gelen şutta gole izin vermedi.
Maçın sonuna 10 dakika ilave edildi.
90+1’de Ze Luis ceza sahası içinde uygun pozisyonda şutunu attı. Top direkten döndü.
90+4 Hatay’ın yeni transferi Jeremy Dudziak, Mehdi’nin yerine oyuna dahil oldu.
90+10’da Saba’nın sağ çaprazdan attığı sert şut direği dibinden auta çıktı.
Maçı 2-1 kazanan Hatayspor puanını 20’ye yükselterek haftalar sonra rahat bir nefes aldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu