Hatayspor, Süper Lig tarihindeki ilk galibiyetini aldığı Başakşehir’e konuk oluyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor Süper Lig tarihindeki ilk maçını Başakşehir’le oynadı. İlk golünü Başakşehir’e attı. İlk galibiyetini Başakşehir karşısında aldı. Hatayspor, Süper Lig’de ilklere imza attığı rakibi karşısında Süper Lig’deki 4’üncü randevusuna çıkmaya hazırlanıyor. 2022 yılında oynadığı 7 deplasman maçını da kazanamayan ve 2022’de ligde deplasman galibiyeti olmayan tek takım olan Hatayspor, rakibi karşısında bir ilke imza atmanın hesaplarını yapıyor

Hatayspor Süper Lig 34’üncü hafta maçında ligin güçlü takımların Medipol Başakşehir’e konuk olacak. 24 Nisan Pazar günü oynanacak olan zorlu mücadele saat 16.00’da başlayacak. Ligde 4 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Bordo-Beyazlılar, güçlü rakibini deplasmanda devirerek kötü gidişe dur demek ve son haftalara moralli girmek istiyor.

BAŞAKŞEHİR AVRUPA, HATAY MORAL PEŞİNDE

Medipol Başakşehir 54 puanla haftaya 4’üncü sırada giriş yaparken, 49 puanı bulunan Hatayspor haftaya 9’uncu sırada giriş yapıyor.

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren ev sahibi ekip için Hatayspor maçı final niteliği taşırken, Avrupa hedefinden uzaklaşan Hatayspor ise maçı son haftalara moralli girmek adına önemli bir dönemeç olarak görüyor.

Ligin ilk yarısında oranla daha kötü bir performans sergileyen Bordo-Beyazlılar ligin ikinci devresinde çıktığı 14 karşılaşmada sadece 4 galibiyet elde etti.

BAŞAKŞEHİR KÜME DÜŞMEK İÇİN GÜN SAYAN ALTAY’I YENEMEDİ

Bu sezon kendi sahasında çıktığı 16 maçta 10 galibiyet 1 beraberlik ve 5 yenilgi alan İstanbul ekibi son 5 lig maçında ise 2 yenilgi 1 beraberlik ve 2 galibiyet aldı. Başakşehir geçtiğimiz hafta küme düşme potasının içinde yer alan ve küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Altay’la deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Başakşehir ligdeki son 7 maçından sadece 2’sini kazanabildi.

2022’DE DEPLASMANDA KAZANAMAYAN TEK TAKIM HATAYSPOR

Özellikle ligin ikinci devresinde deplasman karnesi bir hayli kötü olan Atakaş Hatayspor deplasmanda çıktığı son 7 karşılaşmada da galibiyete ulaşamadı. 2021 yılının son haftasında Giresunspor deplasmanından 1-0’lık galibiyetle ayrılan Bordo-Beyazlılar, 2022 yılında çıktığı 7 deplasman maçında 2 beraberlik 5 yenilgi aldı. Hatayspor Süper Lig’de 2022 yılında galibiyet alamayan tek takım konumunda bulunuyor.

BAŞAKŞEHİR’LE 4’ÜNCÜ RANDEVU

İki takım Süper Lig’de 4’üncü kez karşı karşıya gelecek. Atakaş Hatayspor Süper Lig tarihindeki ilk maçını Başakşehir’le oynadı. İlk golünü Başakşehir’e attı. İlk galibiyetini Başakşehir karşısında kaldı. Hatayspor geçen sezonun ilk haftasında Gaziantep Kalyon Stadı’nda karşılaştığı rakibini Selim Ilgaz ve Helder Barbosa’nın attığı gollerle 2-0 yenerek Süper Lig’e merhaba demişti. Geçen sezon deplasmanda oynadığı maçı da 5-1’le kazanan Hatayspor rakibinden 6 puan almayı başarmıştı. Bu maçta Hatayspor’a farklı galibiyeti getiren goller Diouf (2), Boupendza (2) ve Akintola’dan gelmişti.

Bu sezon Yeni Hatay Stadı’nda oynanan mücadele ise konuk ekibin 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Süper Lig’deki ilk galibiyetini Başakşehir karşısında elde eden Hatayspor, yarınki maçta da rakibini devirerek 2022 yılında deplasmandaki ilk galibiyetine imza atmak istiyor.

İKİ TAKIMDA ÖNEMLİ EKSİKLER VAR

Zorlu maç öncesi Atakaş Hatayspor’da Ruben Ribeiro’nun kart cezası sürüyor. Hatayspor’da Ruben’in yanı sıra sakat olduğu gerekçesiyle maçlara çıkmayan ve Hull City’le anlaştığı iddia edilen Adama Traore de Başakşehir maçında forma giyemeyecek. Öte yandan Sivas maçı öncesi sakatlanarak kadrodan çıkarılan Burak Öksüz’ün ve maçta sakatlanarak oyundan alınan Kamil Ahmet’in de forma giymeyeceği tahmin ediliyor. Medipol Başakşehir’de ise darbeye bağlı sakatlıkları bulunan orta saha oyuncuları Youssouf Ndayishimiye ve Nacer Chadli’nin Hatayspor karşısında forma giymesi beklenmiyor.

HATAYSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’ın Başakşehir karşılaşmasına Munir Mohamedi, Sadık Baş, Fatih Kuruçuk, Isaac Sackey, Samuel Adekugbe, Onur Ergün, Mehdi Boudjemaa, Yassiene Benzia, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf 11’yle çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu