Hatayspor, son şampiyonu sahadan sildi 5-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp


Süper Lig’in flaş ekibi Atakaş Hatayspor, son şampiyon Başakşehir’i bir kez daha devirdi. Rakibine gol yağdıran bordo beyazlıların ortaya koyduğu etkili performans taraftarları mest etti. Hatayspor’a tarihi galibiyeti getiren goller, Diouf (2), Boupendza (2) ve Akintola’dan geldi. Hatayspor bu galibiyetle beraber puanını 35’e yükseltti

Atakaş Hatayspor Süper Lig’de ikinci yarının ilk maçında Medipol Başakehir’le deplasmanda karşılaştı. Bordo beyazlıların teknik patronu Ömer Erdoğan, ligde kötü günler geçiren ve maçtan bir gün önce teknik direktör Okan Buruk’la yollarını ayıran Başakşehir karşsında maça Munir Mohamedi, Strahil Popov, Jean Claude Billong, Yusuf Abdioğlu, Mesut Çaytemel (kaptan), Rayane Aabid, Ruben Ribeiro, Adama Traore, Babajide David Akintola, Aaron Boupendza ve Mame Diouf 11’iyle başladı.
DİOUF’TAN ŞIK KAFA
Maçın 5’inci dakikasında bordo beyazlılar etkili geldi. Diouf, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topa dokundu. Kaleciyi geçen top savunmanın kontrolünde auta çıktı.
10’uncu dakikada Hatayspor öne geçti. Sol kanattan kaptan Mesut’un kullandığı köşe vuruşunda Mame Diouf topa iyi yükseldi ve etkili bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlığı köşeden ağlarla buluşturdu.
ÇAKIR’DAN TEREDDÜTSÜZ PENALTI KARARI
Hatayspor 20’de farkı ikiye çıkardı. Traore’nin şık pasında topla buluşan Yusuf Abdioğlu ceza sahası içinde Hasan Ali’nin müdahalesi ile yerde kaldı Maçın hakemi Cüneyt Çakır tereddütsüz beyaz noktayı işaret etti.
Kazanılan penaltıda topun başına geçen Babajide David Akintola düzgün bir vuruşla ağları sarsarak farkı 2’ye çıkardı.
VE SAHNE BOUPENDZA’NIN!
28’de Boupendza, ceza sahasına girmeden enfes bir şut attı. Kaleci Mert enfes uzandı ve gole izin vermedi.
37’de Mesut duran topta ceza sahasına orta yaptı. Yaşanan karambolün ardından Akintola topu arka direğe çıkardı. Boupendza topu ağlara gönderdi. Yapılan VAR incelemesi sonrasında gol iptal edildi ve Hatayspor lehine penaltı kararı çıktı.
43’te penaltıyı kullanan Aaron Boupendza, Panenka vuruşuyla enfes bir gole imza attı. İlk yarı 3-0 sona erdi.
DİOUF’TAN ENFES KONTROL ŞIK DOKUNUŞ
56’da fark 4’e çıktı. Diouf kaleci Munir’den gelen topu çok şık bir şekilde Akintola’ya gönderdi. Akintola kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu bir kez daha Diouf’a kazandırdı. Diouf düzgün bir vuruşla kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti.
KAMARA TAŞIDI, KRAL ATTI
67’de Kamara çok şık çalımlarla topu ceza alanına taşıdı. Topla buluşan Aaron Boupendza, kaleci Mert’i geçti ve fileleri havalandırdı. Gabon’lu golcü bu golle beraber Süper Lig’deki gol sayısını 15’e yükseltti.
KAMARA İÇİN TALİHSİZ AN!
79’da fark 4’e indi. Cemali’nin içeriye çıkarttığı topa Kamara ters bir vuruş yaptı ve topu kendi ağlarına gönderdi. Skor 5-1 oldu.
Bordo beyazlılar kalan dakikalarda bulduğu fırsatları gole çeviremedi ve maç 5-1 sona erdi. Hatayspor bu tarihi galibiyetin ardından puanını 35’e çıkardı. Haber: Sabahattin Atasoy

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu