Hatayspor için zor zamanlar! 3-0

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Deplasmanda Karagümrük’e 3-0 kaybeden Hatayspor, Volkan Demirel yönetimindeki ilk mağlubiyetini aldı. Hatayspor adına pas hataları ve hücum zafiyetlerinin ayyuka çıktığı maçta Rayane Aabid’in ceza sahası dışından attığı iki şık gol de ofsayta takıldı. Alınan bu sonucun ardından Hatayspor 10’uncu hafta sonunda 7 puanda kaldı.

Atakaş Hatayspor, Süper Lig 10’uncu hafta maçında deplasmanda Fatih Karagümrük’le karşı karşıya geldi. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Sivas maçında kırmızı kart gördükten sonra Alanya maçında cezasını tamamlayan Ruben Ribeiro’yu Karagümrük maçının kadrosuna dahil etmedi. Bordo-Beyazlılar maça, Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Ognjen Vranjes, Burak Öksüz, Kaan Kanak, Onur Ergün, Mehdi Boudjemaa, Rayane Aabid, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Bertuğ Özgür Yıldırım 11’iyle başladı.

Fatih Karagümrük, Hatayspor’a oranla maça daha iyi başladı. Bordo-Beyazlılar ise ilk düdükten itibaren oyunu kendi yarı alanında kabul ederek kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Maçın 11’inci dakikasında aradığı kontra atak fırsatını yakalayan Hatayspor, çok bir net fırsat bulmasına rağmen bu atağı golle sonuçlandıramadı.

SABA ZOR OLANI YAPTI!

Mehdi’nin savunma arkasına attığı topu kontrol ederek rakip ceza sahasına kadar ilerleyen Saba, kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen topu sol tarafta bulunan Ayoub’a kazandırmak istedi. Saba’nın pasında savunma araya girince Hatayspor mutlak bir golden oldu.

AABİD’İN GOLÜ OFSAYTA TAKILDI

26’ncı dakikada Rayane Aabid, ceza sahası dışında sert bir şut çıkardı. Savunmaya çarpan top yön değiştirerek kaleciyi yanılttı ve ağlarla buluştu. Yapılan VAR incelemesi sonucunda pozisyonun başlangıcında ofsayt tespit edildi ve gol geçerli sayılmadı. Bu pozisyonun ardından ev sahibi ekip özellikle duran toplar ve Hataysporlu oyuncuların sık pas hataları sonrasında etkili pozisyonlar yakalamaya başladı.

DİREĞE ÇARPTI, ÇİZGİDEN ÇIKTI, AĞLARA GİTTİ!

35’inci dakikada Jimmy Durmaz sağ kanattan pasını çıkardı. Borini gelişine vurdu. Top direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

36’da ev sahibi ekip öne geçti. Jimmy Durmaz ceza sahası içinde sol köşeye doğru etkili bir şut çıkardı. Savunmada Burak Öksüz, kaleci Erce’yi geçen topu son anda kornere çıkardı. Kazanılan kornerde topun başına gelen Caner Erkin, ön direğe doğru etkili bir orta yaptı. O bölgeye hareketlenen Caulker net bir kafa vuruşuyla ağları havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

45’te Hatayspor beraberliğe yaklaştı. Kaan’ın soldan ön direğe attığı pasa hareketlenen Ayoub, son anda dokunuşunu yaptı. Kaleci Viviano gole izin vermedi.

45+2’de Karagümrük farkı 2’ye çıkardı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Borini kaleci Erce’yi kapattığı köşeden mağlup etmeyi başardı. Borini’nin yakın köşeye gönderdiği sert şutta top kaleci Erce’nin bacaklarının arasından ağlarla buluştu. İlk yarı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

ATSU İLK KEZ BORDO-BEYAZLI FORMAYI GİYDİ

Hatayspor ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başladı. Mehdi ve Kaan oyundan çıkarken Dylan ve Adekugbe oyuna dahil oldu.  Maçın ikinci yarısında tempo ilk yarıya oranla düşük seyretti. Hatayspor bir türlü istediği pozisyonlara giremedi. 63’te Saba ve Bertuğ’un yerine Atsu ve Ze Luis oyuna girdi. Hatayspor’un yeni transferi Christian Atsu ilk kez bu maçta Bordo-Beyazlı formayı giymiş oldu.

AABİD’İN GOLÜ BİR KEZ DAHA OFSAYTA TAKILDI

Hatayspor 76’da Rayane Aabid’le golü buldu. Ceza sahasının hemen dışından köşeye yerden sert bir şut çıkaran Aabid, fileleri havalandırdı. Gol sonrası yapılan VAR incelemesinde kaleye giden topun üzerinden atlayan Vranjes’in ofsaytta olduğu tespit edildi. Böyleye Rayane Aabid’in bu maçta attığı ikinci gol de ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

86’da, Caner’in topa kendi ceza sahası içinde elle müdahale ettiğini savunan ve oyunu devam ettiren hakeme tepki gösteren Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel sarı kart gördü.

SON SÖZÜ DİAGNE SÖYLEDİ

88’de günün şanssız ismi Rayane Aabid yerini Kevin Varga’ya bıraktı.

Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi. Uzatma bölümlerinde ev sahibi ekipte Ozdoev ceza sahası içinde Vranjes’in müdahalesiyle yerde kaldı. Uzun süren VAR incelemesinin ardından penaltı kararı çıktı. Topu beyaz noktaya Mbaye Diagne sağ köşeye etkili bir plase gönderdi ve takımının üçüncü golünü attı.

Maçı 3-0 kaybeden Hatayspor, Volkan Demirel yönetimindeki ilk mağlubiyetini de almış oldu. Hatayspor 7 puanda kalırken, 5 maçlık bir aranın ardından kazanan Fatih Karagümrük ise puanını 9’a çıkardı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu