Hatayspor fırtınası ikinci yarıda esti 3-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Hatayspor ilk yarısında bir hayli kötü oynadığı maçın ikinci yarısında fırtına gibi esti. Maça kötü başlayan ve kalesinde önemli tehlikeler yaşayan bordo beyazlılar ikinci yarıdaki harika oyunuyla maçı kazanmayı bildi. Hatayspor’u galibiyeti taşıyan goller Ayoub El Kaabi, Ruben Riberio ve Mame Diouf’tan geldi. Bu sonuçla beraber 26 puana yükselen Hatayspor ikinci sıradaki yerini korudu

Atakaş Hatayspor Süper Lig’in 13’üncü haftasında, Yeni Hatay Stadı’nda Fraport TAV Antalyaspor’u ağırladı. Bordo beyazlı ekibin teknik patronu Ömer Erdoğan, son haftalarda sahaya sürdüğü ilk 11’de değişikliğe gitmedi. Hatayspor, Antalya karşısında sahaya kalede Munir Mohamedi, geri dörtlüde Kamil Ahmet Çörekçi, Fatih Kuruçuk, Burak Öksüz, Samuel Adekugbe, orta alanda Mehdi Boudjemaa, Ruben Riberio, Adama Traore, ileri uçta ise Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf (kaptan) 11’iyle başladı.
MUNİR’DEN İKİ ÖNEMLİ KURTARIŞ
Maçın 11’inci dakikasında konuk ekip çok tehlikeli geldi. Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Mukairu kaleci Munir’le karşı karşıya kaldı. Mukairu’nun şutunda kaleci Munir gole izin vermedi.
13’te Saba Lobjanidze sağdan ortaladı. Ayoub’un kafa vuruşunda top kaleci Boffin’in ellerinde kaldı.
15’te Antalyaspor yine etkili geldi. Amilton ceza sahasına girer girmez uygun durumda vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.
Maçın 21’inci dakikasında rakibine faul yapan Burak Öksüz sarı kart gördü.
26’da konuk ekipten Bünyamin Balcı sağ çaprazdan çok sert bir şut çıkardı. Kaleci Munir harika bir reflekse topu kornere çeldi.
Maçın ilk yarım saatlik bölümünde Hatayspor topa daha çok sahip olsa da konuk ekip pozisyon üstünlüğünü elinde bulundurdu.
34’te Ruben Riberio şık çalımlarla rakiplerinden sıyrıldı ve topu savunma arkasına hareketlenen Ayoub’a gönderdi. Kalesini terk eden Boffin, Ayoub’tan önce topa yetişti ve kafa vuruşuyla topu uzaklaştırdı.
ARTI 2’DE NELER OLUR NELER!
İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi. 45+1’de Hatayspor ilk ciddi atağında golü buldu. Ruben Ribeiro’nun sol kanattan derinlemesine attığı pasa hareketlenen Ayoub El Kaabi, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
İlk yarının 1-0 bitmesi beklenirken şok bir gol geldi. 45+3’te Fredy’nin sağ çaprazdan attığı sert şut direkten döndü. Topu önünde bulan Mukairu boş kaleye golünü attı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
Atakaş Hatayspor maçın ikinci yarısında önde baskıyla başladı. Üst üste köşe vuruşu kullanan bordo beyazlılar rakip kaleye biraz daha fazla gitmeye başladı.
62’de Saba’nın pasında kaleciyle karşıya kalan Ayoub, topu ayağından aştı ve top kalecide kaldı.
AYOUB’UN VURDU, GOL ÇİZGİSİNDE VEYSEL UZAKLAŞTIRDI
64’te Hatayspor yine çok etkili geldi. Soldan Adekugbe’nin yaptığı ortaya zor pozisyonda iyi yükselen Ayoub kafa vuruşunu yaptı. Kaleciyi geçen topu Veysel gol çizgisi üzerinde çıkardı.
Hatayspor 66’da iki oyuncu değiştirdi. Ayoub El Kaabi ve Saba Lobjanidze oyundan çıkarken, Dylan ve Kamara oyuna dahil oldu.
RUBEN KARİYENİN EN KOLAY GOLÜNÜ ATTI
69’da Hatayspor bir kez daha önce geçti. Antalyaspor’un kullandığı köşe vuruşunda Hatay savunması topu uzaklaştırdı. Hatayspor yarı alanındayken kalecine dönmek isteyen Bünyamin’in pası kısa düştü. Araya giren Ruben Ribeiro önce kaleci Boffin’den sonra da Bünyamin’den sıyrılarak topu boş kaleye yuvarladı.
76’da Hatayspor bir kez daha gole yaklaştı. Diouf’un soldan çevirdiği top savunmadan sekti. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Dylan, gelişine sert vurdu top üstten auta çıktı.
79’da Fatih Kuruçuk rakibine yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.
DİOUF FİŞİ ÇEKTİ
82’de Kamara’nın şutunda top Kudriashov’un eline çarptı. Yapılan VAR incelemesi sonucu maçın hakemi beyaz noktayı işaret etti. Dakikalar 85’i gösterirken topun başına geçen kaptan Mame Diouf, topu ve kaleciyi ayrı köşelere yollayarak farkı 2’ye çıkardı.
Kalan bölümde kontra ataklarla net fırsatlar bulan Hatayspor, bu pozisyonlardan skor üretemedi ve maçı 3-1 kazanarak 26 puana yükseldi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu