Hataylı yılın ahisi, kaftanını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye’de yılın ahisi seçilen Hatay’lı ahşap oymacısı Behzat Böke ustamız Kırşehir’de düzenlenen anma törenlerinde ahilik kaftanını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Kırşehir’deki törende sahneye çıkan Hataylı usta ahilik kaftanını ve plaketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, kendisinin de sahneye çıktığı ve yılın ahisi seçilen Behzat Böke’nin plaket ve kaftan aldığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak gurur verici bir tablo sözleriyle paylaştı.

Ahilik Haftası çerçevesinde, lise öğrencileri arasında yapılan “Yardımlaşma ve Adil Paylaşım” konulu resim yarışmasında dereceye girenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine, yılın çırağı, kalfası ve ahisi ödülleriyle ahilik hizmet ödülünün takdim edileceği arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bizi, Ahilik Onur Ödülü’ne layık gören ahilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabının ardından Ahi Evran Yılı Resim Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 34. Ahilik Haftası Ödül Töreni kapsamında, Trabzon’dan Yaprak Meral’a “yılın çırağı”, Antalya’dan Ali Korkmaz’a “yılın kalfası”, Hatay’dan Behzat Böke’ye “yılın ahisi” ödülünü verdi.

TEKSÖZ: HATAY ESNAF DÜNYASI İÇİN BÜYÜK GURUR

Hatay esnafının her daim yanında olan, iyi ve kötü günde daima desteğini sunan HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hataylı ahiyi bu önemli gününde de yalnız bırakmadı. Behzat Böke’nin gururlu gününde sahneyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşan Teksöz, Hataylı Behzat Böke’nin sevincine ortak oldu.

Başkan Teksöz gurur günü diye nitelediği paylaşımında, “Gurur verici bir tablo. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ilimizin ve ülkemizin Ahisi Behzat Böke ustamızın ahi elbisesi ve plaketini takdim ederek bizlere başarı dilediler. Sonsuz teşekkürler” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu