HATAYLI SINMAZ DANIŞTAY 6. DAİRE BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Danıştay Genel Kurulu seçimlerinde, Danıştay Üyesi Emin Sınmaz ikinci kez Danıştay Daire Başkanlığına seçildi.

Dört yıllık görev süresinin dolması üzerine yeniden aday olan Emin Sınmaz, 13 Eylül Salı günü yapılan oylamada 101 Danıştay Üyesinin katıldığı oylama sonucunda 75 üyenin oyunu alarak ikinci defa Altıncı Daire Başkanlığına seçildi.

Sınmaz 2018 yılında seçildiği Danıştay Altıncı Daire Başkanlığı görevini 2026 yılına kadar sürdürecek. Sınmaz’ın yeniden Altıncı Daire Başkanlığı’na seçilmesi memleketi Hatay’da sevinç ile karşılandı. Kırıkhan İlçesi doğumlu olan Sınmaz, Kırıkhan Lisesinden mezun olmasının ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesindeki eğitimini 1988 yılında tamamladı. 1992 yılında Danıştay Tetkik Hakimliğine atanarak mesleğe başlayan Sınmaz, 2007 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Kanunlar Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanlığında Hukuk İşleri Müdürü olarak görev yaptı.  2011 yılında Danıştay Üyeliğine seçilen Sınmaz, 2016- 2017 yılları arasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Asıl Üyeliği görevinde bulundu.

Sınmaz’ın “Avrupa Birliği-Türkiye Anlaşmalarında ve Türk Gümrük Mevzuatında Malların Serbest Dolaşımı, Örnek Olay: Petrol İthalatı” başlıklı ortak çalışması ile “İdari Yargılama Usulü ile İlgili Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu Kararları” ve “Danıştay İdari Dava Daireleri Emsal Kararları” başlıklı ortak çalışma sonucu hazırlanmış kitapları bulunmaktadır.

2018 tarihinde Danıştay Genel Kurulunca Danıştay Altıncı Daire Başkanlığına seçilen Sınmaz, 13 Eylül 2021 tarihinde ikinci kez Danıştay Altıncı Daire Başkanlığı’na seçildi. İngilizce bilen Sınmaz evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu