HATAY’I KARIŞTIRMAYA ÇALIŞANLARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı ilçesine bağlı Yenişehir ve Fidanlık Mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katıldı.

Muhtarlar, esnaflar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla buluşan Savaş; ilçe halkının sorun ve taleplerini dinledi.

Depremin ilk günleri kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak için görevinin başında olduğunu ve 55 gün şehirden hiç ayrılmadığını hatırlatan Başkan Savaş, deprem sonrası HBB’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“HİÇBİR İŞTEN GERİ KALMIYORUZ”

Afet Kanunu’na değinen Savaş, “Mücbir sebeplerde bu Kanun’a göre yönetilmemiz lazım. AFAD ve ona destek olması gereken 8 Bakanlık ile afet illerimiz yönetilmeli. Biz de afetzede bir kurumuz. Normalde sadece defin ve itfaiye hizmetleriyle mesul olmamıza rağmen hiçbir işten geri kalmıyoruz. 593 mahallenin sorunlarını da çözmeye çalıştıklarını aktardı.

 

‘’Hatay’ın ödediği vergilerin karşılığını hizmet olarak görmek en doğal hakkımızdır.’’ diyen Başkan Savaş, deprem sonrası Hatay’ın darda olduğunu ve şehre destek olunması gerektiğini vurgulayarak hükümetten vergilerin karşılığını fitre-zekât ölçüsünde değil, şehirlere adil şekilde yansıtılmasını talep etti.

Hatay için en önemli sorunlarından birinin toplumsal huzuru sağlamak olduğunun altını çizen Savaş, “Birileri Hatay’ı karıştırmaya çalışıyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Huzur bir kere gitti mi bir yerden, asla geri gelmez. Tıpkı Suriye’de, Filistin’de olduğu gibi.” dedi.

“HATAY’I ADALETLE YÖNETİP KARDEŞÇE KUCAKLIYORUZ”

3 dönemdir kendisine emanet edilen Hatay’ı adil ve ahlaklı bir şekilde yönettiğini dile getiren Başkan Savaş, yerel seçimlerde ise Reyhanlı için de ortak bir akıl yürütülerek belediyenin kazanılması gerektiğini dile getirdi.

Belediye başkanlığı adaylığına ve rakip adaylar konusuna değinen Savaş, “Hatay’ı yönetmek kolay değil. Hatay kâğıt üzerinde yönetilecek bir şehir değil. Kim gelirse gelsin kibri ve nefreti yenmiş biri olmalı. Belli bir olgunluğa ulaşmış olmalı. Biz Hatay’ı ayrıştırmadan adaletle yönetiyoruz, kimseyi ötekileştirmeden de kardeşçe kucaklıyoruz.” dedi.

9 ili kapsayan GAP’a Hatay’ın da dahil edilmesiyle pek çok alanda ilerleme ve gelişme sağlanacağını belirten Savaş, bölgede yer alan Reyhanlı Barajı’nın Amik Ovası’na çok fazla katkısı olmadığını, bunun yerine Tahtaköprü Barajı’nı hayata geçirmek gerektiğini vurguladı.

‘’REYHANLI NÜFUS DEPOSU POZİSYONUNA GELDİ”

Deprem sonrası Reyhanlı’ya yoğun bir iç göç olduğunu kaydeden Başkan Savaş, ilçenin “nüfus deposu” pozisyonuna geldiğini ve sıkıntıların var olan Suriyeli göçmenlerden dolayı daha da arttığına dikkat çekti.

Muhtarların Suriyeli ölümlerinin fazla olduğunu ve mezarlık sorunu yaşandığını dile getirmeleri üzerine Savaş, başta hazine arazileri olmak üzere mezarlık yeri belirleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Vatandaşların Suriyeliler konusundaki sosyal endişelerini dile getirmesine yönelik Başkan Savaş, Hatay’daki Suriyeliler tehlikesine kendisinden başka değinen olmadığını vurgulayarak sosyal medyada bu konuyu sürekli gündeme getirdiğini ama troller ile göçmen sorununu manipüle edilmeye çalışıldığını ifade etti.

“İÇME SUYU MAALESEF TARIMSAL ÜRETİMDE ÇOK KULLANIYOR’’

Suriyelilerin ilçeye yoğun göç etmesi ve ucuz olmasından dolayı da tarımsal sulamada içme suyunun kullanılmasının bölgede su sorunun oluşmasına sebep olduğunu bildiren Savaş, “12 yıllık misafirlik çok uzun sürdü. Bizler her anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Gençlerimizin yapabileceği pek çok işi Suriyelilerin yapması da ilçede işsizliğe sebep oluyor. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Suriyeliler de sıkıntı yaşıyor. Suriyeliler ülkemizde kalacaksa hükümetin çözüm bulması ve şehrimize destek olması gerekir. Böyle olmayacaksa Suriyeliler, ülkelerine huzurla gönderilmeli.” dedi.

Ayrıca Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Göçmez ve parti teşkilatıyla da bir araya gelen Başkan Savaş, Reyhanlı’nın geleceği ve kalkınması konusunda istişarelerde bulundu.

‘’Deprem bölgesinde politika olmaz!’’ diyerek Hatay’ın acil sorunlarının çözümünde herkesin destek olmasını talep eden Savaş, Reyhanlı’ya siyaset için değil, ziyaret için geldiğini sık sık yeniledi.

Başkan Savaş’a, ziyaretleri kapsamında CHP İlçe Başkanı Yılmaz Sinirli eşlik etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu