Hatay’ı ilk 5 il arasında görmek istiyoruz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve protokol üyeleri ile birlikte, ülkemizin ve Hatay ekonomisine önemli katkı ve binlerce vatandaşımıza istihdam sağlayan Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’ni (MOBSAN) ziyaret ederek, burada alın teri döken esnaf ve çalışanlarla iftar programında bir araya geldi.

Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı, akşam ezanın okunmasıyla beraber oruçların açılmasının ardından Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi Kooperatifi (MOBSAN) Başkanı Hüseyin Doğru’nu konuşmasıyla devam etti.

“TÜRKİYE’NİN TEMEL TAŞLARI OLACAKTIR”

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Bugün hem Hatay, hem de Türkiye için kolektif aklın ürünü, güzide bir tesisi ziyaret etmiş bulunuyoruz. Ben bu vesile ile önümüzdeki günlerde Hatay’daki çok değerli diğer sektörlere de öncülük edecek ve örnek olacak bu kıymetli tesisle birlikte Hatay’ımızda sanayi gelişiminde ciddi atılımlar gerçekleştireceğimize olan inancımı belirtmek istiyorum. Burada ki emekçi kardeşlerimiz bilsinler ki, alın terleriyle büyüttükleri bu müessese inşallah, güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin temel taşları olacaktır. Ben buradan bugün bizlere ev sahipliği yapan Sayın Valimize ve değerli yönetim kurulu başkanımıza saygılarımı sunuyorum.” dedi.

“DURMAK YOK YOLA DEVAM”

Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Hatay’da ki mobilyacı esnafımıza güvenerek 10 bin istihdam ve 500 milyon dolar ihracat hedefi koyan Cumhurbaşkanımız, dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Hatay, iç savaşlarla birbirini yok ettiği, inançlarından, kimliklerinden dolayı birbirini katlettiği insanların yaşadığı bir dönemde kardeşlik ve barış şehri olarak dünyaya evrensel bir barış mesajı vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, Hatay’ın selamlarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a götürmenizi arz ediyoruz. Hatay her zaman ‘durmak yok yola devam, çalışmaya devam’ demektedir.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN İHRACATINA, ÜRETİMİNE OMUZ VERİYOR”

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, bugün içerisinde bulunduğumuz bu alan, Türkiye’nin ihracatına, üretimine omuz veren neferlerin bir araya geldiği bir mekandır. Bu mekan, Suriye sınırına yakın bir alan olmasına rağmen üreterek, ihracat yaparak, ülkemize döviz kazandırarak Türkiye’nin yolunu açmakta, güçlü yürüyüşüne destek vermektedir. Bugün burada iftar yaptığımız işçi kardeşlerimiz helal kazançları ile evlerine rızık götürürken, Türkiye’nin büyümesine de ciddi katkı sağlamaktadırlar. Burası Türkiye’de örnek gösterilecek bir mekan, bölgedir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MOBİLYA ÜRETİM ÜSSÜ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay sözlerinin devamında, “Değerli kardeşlerim, bugün iftarımızın Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi ev sahipliğinde gerçekleşmesi ayrıca anlamlıdır. Türkiye’nin en büyük Mobilya üretim üssü olan bu merkezi projelendirildiği günden bu yakından takip ediyor, Hataylı yerli firmaların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Hâlihazırda faal durumda bulunan 6 sanayi sitesi ve 3 organize sanayi bölgesinde 20 binden fazla kişiye istihdam sağlanmaktadır. Biraz öncede ifade edildiği gibi 10 bin istihdam ve 500 milyon dolarlık ihracat hedefine MOBSAN’la en kısa sürede ulaşıyoruz inşallah. Fakat bu hedefe ulaştıktan sonrasında sadece mobilya sektöründe hedef 1 milyar dolar ihracat olmalı. Bunun gerçekleşeceğine ben yürekten inanıyorum, 6 ay önce burayı açtığında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da inanıyordu. Cumhurbaşkanımız liderliğinde burada bu hedefleri gerçekleştiririz, yeter ki birlik, beraberlik ve dayanışma olsun.” ifadelerinde bulundu.

“HATAY, TÜRKİYE’DE 1. SIRADA”

Hatay’ın, ham çelik ve yassı çelik üretiminde Türkiye’de 1. sırada olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Ayrıca gıda ve içecek ürünleri, mobilya ve ağaç ürünleri ile plastik, kauçuk ürünlerinin imalatında da öne çıkmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın özel teşviklerle desteklediği bu mobilyacılık kümelenmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük önem verdiği ve büyük başarılar beklediği sanayi bölgelerinin başında geliyor. Hatay’a özgü el oymacılığı ile teknolojiyi sentezleyerek ortaya koyacağınız yeni tasarımlarla çok daha yüksek satış ve ihracat rakamlarına da, yine 1 milyar dolara inşallah ulaşacaksınız. Toplam 11 milyar 99 milyon dış ticaret hacmi ile Türkiye’de 7’nci sırada yer alan Hatay’ı önümüzdeki dönemde ilk 5 il arasında görmek istiyoruz. Kültürel zenginliğini yansıttığı mutfağıyla gastronominin başkenti olan Hatay’ı, gastronomi turizminde de Türkiye’de lider olmasını arzu ediyoruz. Tüm ilgili Bakanlıklarımız buradaki yatırımların değere dönüşmesi, istihdamın korunması ve çok daha fazla kişiye iş imkânı sağlanması hedefiyle yanınızdadır. Daha iyi çalışma şartlarının sağlanması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçimizin hakkını hukukunu gözetmeye de devam edeceğiz. İşçilerimizin alın terini, üreticimizin rekabetçiliğini korumak, siz Hataylı hemşehrilerimizin deyimiyle ‘başımızın, gözümüzün üzerine’dir. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yatırım, üretim, istihdam ve büyüme odaklı bir yaklaşımla, işçimiz, işverenimiz; çalışma hayatının tüm paydaşlarıyla birlikte ilerleyeceğiz.” dedi.

Ramazanın, kendi nefislerimizi dünyevi her şeye karşı sınırladığımız bir arınma dönemi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, konuşmasının devamında “Ramazan ayının getirdiği mağfiretin, İslam âleminin tamamına yayılmasını; maneviyatının gönüllerimize intikal etmesini temenni ediyorum. Sahurun bereketiyle iftarın sevincine, kadrimizi yücelten Kadir Gecesi’ne ve nihayetinde Ramazan Bayramı’na birlik, beraberlik ve esenlik içinde ulaşmayı diliyorum. Sizlerin vasıtasıyla tüm Hatay’a sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi.

ESNAFIN TALEP VE ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİ

Konuşmalarının ardından Antakya Ulu Camii’nde Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberinde ki heyet ile birlikte teravih namazını kılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sonrasında Hatay esnaflarını ziyaret ederek talep ve şikayetlerini dinledi. Akabinde Antakya Milli İrade Parkı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay’da gerçekleştirmiş olduğu bir dizi ziyaretin ardından hava yolu ile şehrimizden ayrıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu