HATAY’DAN HAZAR’A UZANAN İŞ BİRLİĞİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kırgızistan’daki temaslarını tamamladıktan sonra Özbekistan’a geçti.

Hatay ile Türk cumhuriyetleri arasında yapılacak yatırımları arttırmak için yaklaşık bir haftadır bölgede bulunan Savaş, Özbekistan’da bazı bakanlıkları ziyaret etti.

Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet, ilk olarak Tarım Bakanlığı’nda bakan yardımcısı Kahraman Yoldaşev ve bakanlık müsteşarı Alişer Şukurov ile görüştü.

ÖZBEKİSTAN DA EXPO 2021 HATAY’DA YER ALACAK

Heyetler, burada Özbekistan’ın yatırım potansiyeli hakkında görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca Özbek yöneticiler, 10 Aralık’ta başlayacak EXPO 2021 Hatay organizasyonuna katılarak destek olacaklarını ifade etti.

Başkan Savaş, daha sonra Turizm ve Spor Bakanlığı’nda bakan yardımcısı Uluğbek Azamov ile bir araya geldi.

Azamov EXPO 2021 Hatay’a katılarak Özbekistan Kültür Günleri için ellerinden gelen yapacaklarını belirtti.

HATAY, ÖZBEKİSTAN GASTRONOMİSİNE ÖNCÜLÜK YAPACAK

Özbekistan gastronomisinin ön plana çıkarılması da görüşülen konular arasında yer aldı. Heyetler, UNESCO adaylığı başta olmak üzere Özbekistan mutfak kültürünün tanıtımı için Hatay’ın yönlendiricilik yapması hususunda anlaştı.

TİCARİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Savaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile görüştü. Başkan yardımcısı Jasimov Islom Kazimovich tarafından ağırlanan Hatay heyeti ile Özbek heyeti yatırım ve ticaret olanakları hakkında ilgili sunum yaptı. Yapılan görüşmelerin ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Taşkent Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu