HATAY’DA YENİ SENDİKA TEŞKİLATLANIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Genel Merkezi Ankara’da bulunan ve Genel Başkanlığını eski Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ’in yaptığı (Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) Yeni Sendika Hatay İl Başkanlığına Genel Merkez tarafından deneyimli sendikacı Osman Nuri KUNDAKÇI atandı.

Osman Nuri KUNDAKÇI yaptığı açıklamada;

“Yetkili sendika olunmasına rağmen; hâlihazırda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarına yeterli düzeyde çözüm üretilemediği gibi, aksine bu sorunların giderek derinleşmesine neden olunduğu, yıllardır ekip anlayışı içinde yürütülen sağlık sisteminde derin ayrışmaların yaşanmasına neden olunduğu, tüm bu olumsuzlukları körükleyen sorumsuz sendikal söylemlerin bitmek tükenmek bilmediği görülmektedir.  Bizler; bireysel ve kurumsal düzeyde  en zor süreçlerde ortaya koyduğumuz hizmet aşkı ile emek ve alın terinimizin hukukuna her zaman sahip çıkmaya çalıştık, çıkmaya da devam edeceğiz.”

“Şiarımız gereği hak kaybı veya mağduriyet yaşayan Sağlık çalışanlarının hakkını en güçlü biçimde savunarak yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bizlerin ekseninde her daim çalışanlar yani emek üretenlerin istek ve talepleri olacaktır. YENİ SENDİKA başka bir sendikanın devamı, muadili veya alternatifi asla değildir. İsminden de anlaşılacağı üzere YENİLİKÇİ bir anlayış ile ezberleri bozmaya ve Sağlık çalışanlarının temsilcisi olamaya devam edecektir.

Bu bağlamda; sendikal faaliyetler içerisinde yaşanan her türlü hatadan ders çıkartarak sağlık ve sosyal hizmet sisteminin daha iyi işlemesi, çalışanlarımızın haklarının aranması noktasında slogan yerine çözüm odaklı, bilimsel ve teknik bir anlayışın hakim olması, üretken ve yenilikçi bir yaklaşımla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın özlük ve soyal hakları için etkin bir şekilde mücadele edilebilmesi amacıyla yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yola tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı kucaklamak ve kucaklaştırmak için çıkıyoruz. Bu yolu birlik, beraberlik, samimiyet, cesaret ve liyakatle süsleyeceğiz.  Sendikacılığa Yeni Bir anlayış yeni bir soluk getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Çok kısa zamanda bürokratik işlemlerin halledilmesinden sonra Yeni Sendika Hatay İl Yönetim Kurulu duyurulacaktır.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu