Hatay’da durum kritik!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’da 6-12 Kasım tarihinde yüz binde 245 ve 13-19 Kasım tarihinde yüz binde 276 olan vaka sayısı 20-26 Kasım haftasında yüz binde 347’ye yükseldi

Koronavirüs salgını ve artan vaka sayıları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gündemin en sıcak maddelerinden biri olmaya devam ediyor. İlimiz Hatay geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi son açıklanan verilere göre de vaka yoğunluğun en çok arttığı iller arasında yer alıyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. 20-26 Kasım tarihleri arasında Hatay’daki vaka sayısı yüz binde 347,55’e yükseldi. 6-12 Kasım tarihleri arasında Hatay’daki yüz binde 245,52 olan vaka sayısı 13-19 Kasım tarihleri arasında yüz binde 276,20’ye yükselmişti. Açıklanan son verilere göre vaka sayısının yüz binde 347,55’e yükselmesi ilimiz için bir kez daha tedbirlere uymanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Hatay son verilere göre vaka yoğunluğunun en çok arttığı 4’üncü il oldu. Bakan Koca, “20-26 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Burdur, Bilecik ve Edirne oldu” dedi.

VAKA SAYISI ANCAK AŞI VE TEDBİRLE DÜŞER!

Koronavirüse yakalanan insan sayısının ancak tedbirlerle azaltılabileceğini ifade eden Bakan Koca, tedbir ve aşı çağrısını yineledi. Bakan Koca, günlük vakaları ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Vaka sayıları 20 binin altına büyük uğraşlar ve özveri ile düşüyor. Bunu kalıcı kılmak bizim mücadele kararlılığımıza bağlı. Hemen aşılarımızı olmalı ve tedbirden taviz vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu