HATAY’DA BİR BAYRAM DAHA BURUK GEÇTİ!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kurban Bayramı yurt genelinde coşkuyla kutlanırken, 6 Şubat’ta depremlerin vurduğu Hatay, bu bayramı da buruk bir şekilde geçirdi.
Hatay, hoşgörü ve medeniyetlerin buluşma noktası olarak bilinen bir şehir. Ancak Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerine derin yaralar açtı. Farklı etnik grupların barış içinde yaşadığı bu mozaik kültür, depremin ardından da zorlu bir mücadeleye girdi.
Her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda gelenek ve göreneklerin geniş bir yelpazede çeşitlendiği Hatay’ın merkez ve diğer ilçelerinde, depremin derin izlerinin gölgesinde buruk bir bayram yaşandı.
Depremin yıktığı mahallelerin çoğu sokaklarında sessizliğin hâkim olduğu gözlenirken, yaşanan tüm acılara rağmen hayata tutunmaya çalışarak umudunu koruyan Hataylılar, kaldıkları konteyner kentlerde bayramlaşma geleneği yaşatmaya çalıştılar.
“Bayramlar artık bizim için çok fazla bir anlam taşımıyor. Eski bayramları çok özlüyoruz. İnşallah her şey eskisi gibi olur.” diyen depremzede Hatay halkı, sabırsızlıkla kentte yaşamın normale dönmesini beklediklerini ifade ettiler.
Depremzede Hataylılar, bu zorlu süreçte geleneklerini ve birlikte yaşama kültürünü korumak adına ayakta durmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Bu kadim şehrimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için umutlarımızı diri tutmaya çalışıyoruz” dediler.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı’nın da Kurban Bayramı nedeniyle konteyner kentte bayram ziyaretinde bulundukları aile fertlerinin yüzündeki hüzün, dikkati çekti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu