Hatay’da 300 dönüm alanda 70 ton alıç üretildi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Belen’de çiftçileri ziyaret ederek ceviz ve alıç hasadına katıldı. Çolakoğlu Hatay’da 300 dönüm alanda 70 ton alıç üretiminin gerçekleştiğini söyledi.

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu ile birlikte Belen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şakir Gök de ceviz ve alıç üreticilerini birlikte ziyaret ettiler.

Ceviz ve Alıç hasadı döneminin geldiğini çiftçilerimizi bu konuda ürünlerini ve kendilerini ziyaret ederek çalışmaları hakkında da bilgiler aldıklarını ifade eden İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, “Çiftçilerimiz ceviz hasat dönemi gelmesi sebebiyle hasat ettikleri cevizleri eski usul kabuk alma yöntemi yerine teknolojiden faydalanarak ceviz soyma makinesi ile kabuklarını ayıklamaktadır. Cevizlerin kabuğunu soyma makinası 10 dakikada 40 kg cevizi kabuğundan ayıran sulu sistem, elektrikli, küçük aile işletmelerinin kullanabileceği, kullanışlı bir makina olarak iş yapmaktadır. Teknolojiden faydalanarak daha az işgücü ve zamandan tasarruf yapılarak üretim yapabilmekteler ”dedi.

300 DÖNÜM ALANDA ALIÇ ÜRETİMİ

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu alıç yetiştiriciler ile hasada katılarak bilgi alış verişinde bulundu. Çolakoğlu, “Belen İlçesi başta olmak üzere İlimizde önemli miktarda alıç üretimi yapılmaktadır. Kapama ve dağınık yetiştirme şeklinde 300 dönüm alanda üretimi yapılan Alıç’ın üretim miktarı 70 ton civarında olup, hasadı hummalı bir şekilde devam etmektedir. Hem yurt içinde hem yurt dışına pazarı ilgi görmektedir. Yurtdışında Birleşik Arap Emirliği, Irak, Hollanda ve Belçika başta olmak üzere çoğu Avrupa Ülkelerine ihraç edilmektedir. Yerinde toptan 40-50 TL’ye alıcı bulmaktadır” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu