HATAY’DA 109 YILLIK ZAFER COŞKUSU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Tarihimizin en büyük ve anlamlı zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Hatay’da anma törenleri düzenlendi.
Antakya Şehitliği’nde Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il protokolü, şehit ve gazi aileleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz, vatan savunmasında yazdığınız eşsiz kahramanlık destanıyla sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz. Bütün dünya bilmelidir ki; Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek yürek hâlinde her türlü şer odaklarına ve ihanet faaliyetlerine karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır. Müsterih olunuz. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar şehitler için dua etti, mezarlara karanfil bıraktı.Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen programda da tiyatro gösterisi yapıldı, müzik dinletisi sunuldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu