HATAY’A  GÜMÜŞ MADALYA BAHÇEŞEHİR’DEN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ermenistan Erivan’da düzenlenen 63 ülke ve 237 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 33. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil eden Bahçeşehir Hatay Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Abdullah Akif ÇELİKKAYA gümüş madalya ile ülkemizi gururlandırdı.

Akif ÇELİKKAYA bu sürecin başlangıcında biraz zorlandığını fakat TÜBİTAK kamplarına katıldıktan sonra sürece alıştığını ifade etti. Hem okul derslerini hem YKS hazırlığı  hem de olimpiyat hazırlığını üç koldan yürüten ÇELİKKAYA ; ailesinin, okulunun  ve öğretmenlerinin desteği bu zorlu süreci olimpiyatta gümüş madalya, YKS’de 722. olarak başarıyla taçlandırdı.

Lise Müdürü Aytaç ERDOĞAN elde ettikleri bu başarının perde arkasında; Akif’in iki yıldır sürdürdüğü yoğun hazırlıkların olduğunu ifade etti. Akif ile başlayan serüvende  bilim alanında başarılı öğrenciler yetiştirmek için akademik ve sosyal olarak desteğin önemine dikkat çeken ERDOĞAN, Hatay ili ve Bahçeşehir Koleji adına   öğrencilerinin başarısı ile gurur duyduklarını ifade etti. Akif’e eğitim hayatında başarılar dileyerek öğrencilerinin bilim olimpiyatlarına hazırlanmaları için desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu