Hatay Valiliği Müzik Topluluğu İlk Konserini Verdi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Valiliği tarafından kurulan ve Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde Hatay’ın 9 Farklı ilçesinde görevli 30 Müzik Öğretmeninden oluşan Hatay Valiliği Müzik Topluluğu ilk konserini verdi.Türkiye’nin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosunun başarılı şefi Yılmaz Özfırat nezaretinde bir süredir çalışmalarını sürdüren Hatay Valiliği Müzik Topluluğu’nun  konserini Hatay Valisi Rahmi Doğan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Erhan Günay, Yusuf İzci, Onur Şan, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, İl Protokolü ve çok sayıda seçkin davetli izledi.Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen konserde her biri profesyonel sanatçıları aratmayan müzik öğretmenleri Enstrümanları ile sergiledikleri performans ile izleyenlere unutulmaz bir konser keyfi yaşattılar.

Şef Yılmaz Özfırat yaptığı açıklamasında :” İlimizin 9 Farklı ilçesinde görevli 30 Müzik Öğretmeninden oluşturduğumuz ve bir süredir Medeniyetler Evinde çalışmalarını sürdürdüğümüz Hatay Valiliği Müzik Topluluğunun ilk konserini başarılı bir biçimde icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Hatay için güzel bir müzik topluluğu  kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a müzik topluluğumuza  vermiş olduğu destekten dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyor,Sahne performansları ile herkesin büyük beğenisini kazanan  Müzik öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.”dedi.

Konser sonrasında Müzik Topluluğu adına Müzik Öğretmeni Berna Torun Özfırat’a çiçek takdim eden Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı konuşmasında  ; “Değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler hoş geldiniz, şeref verdiniz. Türkülere düşkünlüğümüz Pir Sultan Abdal’dan, Aşık Veysel’den, Muzaffer Sarısözen’den gelmekte. Türk Halk Müziği denilince Sivas, Sivas ezgileri akla gelir. Öncelikle Şefimiz Yılmaz bey’e teşekkür ediyorum, çok kısa bir süre içerisinde güzel bir ekip çalışması çıkartmışlar. Biz zaten medeniyetler korosundan kendilerini tanıyor ve biliyoruz. Ancak farklı formatta güzel bir koro çıksın istedik. Koromuzun tamamı öğretmen arkadaşlarımızdan oluşmakta, o yüzden ayrı bir anlam katıyor. Böyle bir ekibin içerisinde yer almak dahi takdir edilmeye değer diye düşünmekteyim. Bu hafta sonu misafirlerim vardı ve Medeniyetler Korosunu onlarla birlikte dinledik ve hepsi çok takdir etti, bende Yılmaz bey’e ve tüm ekip arkadaşlarına buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bu koro 4 aylık bir çalışmayla bu hale geldi, çok güzel parçalar icra ettiler, bu şekilde de devam edecekler. Biz turizm ve sanat kentiyiz. Ezgileriyle, şarkılarıyla, türküleriyle bu memlekete renk katıyorlar, bu memleket için üretiyorlar, çalıyorlar, barış ve dostluk için her şeylerini ortaya koymaktalar. Müzik evrenseldir ve bu da en çok Hatay’a yakışıyor. Ben tekrar tüm ekip arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Öykü arkadaşıma da ayrıca teşekkür ediyorum, büyük bir sanatçı, büyük bir ses. Bu sahne boş kalmasın, bu güzel faaliyet devam etsin. Çocuklarımız da yukarı katta bulunan kütüphane de ders çalışmakta, bu binanın amacına uygun kullanılır hale gelmesi de ayrıca beni çok mutlu ediyor. Sadece Valilik olarak biz değil, Belediyelerimiz, STK’larımız da burada faaliyet icra ediyorlar, bu salonun bu hale gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Herkesi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu