HATAY SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ EYT YOĞUNLUĞUNA TAM KITA HAZIR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Sosyal Güvenlik Kurumu Hatay İl Müdürlüğü, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yasalaşınca oluşabilecek yoğun emeklilik başvuru işlemlerini hızlı ve hatasız tamamlamak için alınacak önlemleri görüştü.
İl Müdürü Hamit Bal başkanlığında SGK İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya il müdür yardımcıları, merkez müdürü ve merkez müdür yadımcıları da katılım gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında açıkladığı EYT düzenlemesi nedeniyle yoğunlaşan borçlanma taleplerine hızlı çözüm üretmek adına sigortalı vatandaşların memnuniyetini göz önünde bulundurarak 31 Aralık (dahil) tarihine kadar mesai mefhumu gözetmeden başvuruları alabilmek ve sonuçlandırmak için alınacak önlemleri karara bağlayan SGK İl Müdürü Hamit Bal, SGK Hatay İl Müdürlüğünün oluşabilecek olan yoğunluğa tam kıta hazır olduğunu ve vatandaşlara memnuniyetle hizmet vereceklerini belirtti.
BAL:DİLEYENLER KUYRUKTA BEKLEMEYEBİLİR
Müdür Bal, ayrıca (askerlik, doğum, doktorluk-avukatlık stajı, yurdışı vb)sebeplerle de borçlanma talep edenlerin belgelerini oluşabilecek olan yoğunluğun azaltılması noktasında dilerlerse kuruma e-devlet üzerinden veya iadeli taahütlü posta göndermek koşuluyla başvuruda bulunabileceklerini hatırlattı.
VATANDAŞLARIMIZI AĞIRLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYACAĞIZ
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, toplantıda öncelikle başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabilmesine yönelik bir alt yapıyı hazır hale getirilmesini, bu kapsamda sunucu kapasiteleri artırılırken, bilgi-işlem alt yapısının güçlendirilmesini, emeklilik başvurusunda bulunacakların süreci hatasız tamamlamaları için tanıtıcı videolar hazırlanmasını kararlaştırdıklarını belirtti. Ayrıca, yoğun başvuruların sıkıntısız tamamlanması için yaşlılık aylığı merkezleri yani emeklilik işlemlerinin yapıldığı merkezlerin sayılarının da ihtiyaca göre arttırılacağını kaydeden Bal; “SGK Hatay İl Müdürlüğü olarak bugüne kadar tüm sorumluluklarımızı başarıyla yerine getirdiğimiz gibi, devletimizin karar verdiği oldukça önemli ve kapsayıcı olan EYT düzenlemesinde de sürecin başından sonuna kadar görevimizin başında olmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza memnuniyetle hizmet vereceğiz.
Bugün düzenlediğimiz toplantıya katılan tüm müdür ve amirlerimize teşekkür ediyor, EYT düzenlemesinin başta devletimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu