Antakya Küçük Sanayi Sitesi Abdulkadir Teksöz Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Hatay Marangozlar ve Hızarcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu’nda üç adayın yarıştığı seçimde mevcut Başkan Mehmet Ali Yapar, 320 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Seçimde Ahmet Karadeniz 110, Sinan Ürek ise 69 oy aldı.
Genel kurulda Divan Kurulu Başkanlığına Hatay Oto Tamircileri Odası Başkanı Nizar Hayzaran, başkan yardımcılığına Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş seçilirken; katiplik görevlerine Nurittin Koyun, İhsan Özkan ve Kenan Tokmak getirildi.
Divan heyetinin belirlenmesinin ardından genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. HESOB Genel Sekreteri Bülent Bilgin tarafından 2022, 2023, 2024 ve 2025 yıllarına ait faaliyet, denetim, gelir-gider ve bilanço raporları okunarak delegelerin oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından seçimlere geçildi. Beyaz Liste ile Mehmet Ali Yapar, Mavi Liste ile Ahmet Karadeniz ve Sarı Liste ile Sinan Ürek yarıştı. 700 delegenin bulunduğu genel kurulda kullanılan oylar sonucunda Mehmet Ali Yapar 320 oy alarak güven tazeledi.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan Başkan Mehmet Ali Yapar, “Bu sonuç, üyelerimizin odamıza ve yürüttüğümüz çalışmalara sahip çıkarak duyduğu güvenin göstergesidir. Bizlere 320 oyla yeniden görev veren tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Oda başkanlığına bir kez daha seçilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Yeni dönemde hep birlikte daha güçlü şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Genel kurulun ardından Yapar ile diğer adaylar Ahmet Karadeniz ve Sinan Ürek, birlikte birlik ve beraberlik mesajı verdi.













