Hatay Künefe Farkı İle 83 Metre Künefe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın anavatana katılışının 83. Yılı dolayısıyla hazırlanan 83 metrelik künefe yine gündeme damgasını vurdu.Bölgemiz Künefe sektörünün marka kuruluşu Hatay Künefe tarafından Expo alanında hazırlanan 83 metrelik künefe renkli görüntüler oluştururken ,Künefenin yapımında  800 kg Künefe,600 kg Peynir,400 Kg Tereyağı ,400 kg Şeker ve 50 kg Antepfıstığı kullanıldı. Künefeyi hazırlayan ustalardan güvenlik görevlilerine kadar hijyen konusunda alınan tedbirler ve katılımcılar için gerçekleştirilen sosyal mesafe uygulaması herkesten tam not  aldı.

Expo alanında yoğun katılım ile gerçekleşen künefe şenliğine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri  Mehmet Güzelmansur,İsmet Tokdemir,HBB daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatay Künefe ekibi tarafından özel olarak tepside hazırlanan künefenin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş tarafından atılması ile start alan ve Protokol üyelerinin 83 metrelik künefeye şile dökmeleri ile devam eden künefe şenliğinde alınan tedbirler doğrultusunda kusursuz bir biçimde künefe vatandaşlara ikram edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği  festivalin çok güzel olduğunu söyleyen Hataylılar, festivalin şehrin tanıtımına büyük katkısı olduğunu belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda en uzun künefeyi hazırlamaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade eden Hatay Künefe İşletmecileri Mehmet Kürşad Bayrakdar ve Rıfat Sunal ,Hatay’ın tanıtımında büyük rol oynayan 83 metrelik künefe için ekip arkadaşlarının büyük bir özveri içerisinde hazırlık yaptıklarının ve kusursuz bir biçimde tamamladıklarının altını çizerek 83 metrelik künefenin kısa sürede afiyet  ile yendiğini söylediler. Hatay Künefe İşletmecileri Mehmet Kürşad Bayrakdar ve Rıfat Sunal ayrıca 83 metrelik künefenin yapımında 800 kg Künefe,600 kg Peynir,400 Kg Tereyağı ,400 kg Şeker ve 50 kg Antepfıstığı kullanıldığını söyleyerek böylesine güzel bir festivali tertip ettiklerinden dolayı başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş olmak üzere Hatay Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine teşekkür ettiler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu