HATAY KADAR GAZİANTEP’İN DE SEVİNCİ BÜYÜK!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ‘Önemli Proje, takip ediyoruz, bedenimizi koyuyoruz’ dediği Amanos Tünelindeki gelişmeler, Gazi şehir Gazianteplileri de sevindirdi.
Amanos Tüneli ile Hassa bölgesinin lojistik anlamında önemli bir merkez olacağı, dağın ardından da Akdeniz’e İskenderun limanları ile bulaşacağı günleri dört gözle bekleyen sadece Hatay değil, Gaziantep ve çevresi de tünelin yapılan ihalenin sevincini yaşıyor.

Amanos tüneliyle ilgili gelişmenin ardından AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ‘Gaziantep Liman Kenti Oluyor!’ başlığıyla sevincini sosyal medya platformundan kamuoyu ile paylaştı.
Hatay kadar Gaziantep’in de yakından takip ettiği Amanos Tünel projesi ile ilgili merakla beklenen Amanos Tünel Projesi’nin ihalesinin yapıldığını duyuran AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin “Büyük hayal gerçek oldu, Gaziantep bir liman kenti olacak. Hassa Tüneli Proje ihalesi gerçekleşti’’ dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Amanos Tüneli Projesinin Gaziantep’in sanayideki üretim gücünü İskenderun Limanı’yla katlayarak artıracak tünellerinin ihalesinin yapıldığının altını çizerek şunları kaydetti: “Proje kapsamında; 20 kilometre uzunluğunda 3 tünel inşa edilecek olup, 2 tünel çift şeritli karayolu, 1 tünel tek hatlı demiryolu tüneli olacak. Hassa tüneli hayat geçtiğinde Gazi şehrimiz bir liman şehri haline gelecek. Hassa tüneli projesi ile liman yolu 163 km kısalacak. Gaziantep’in ticaret kapasite ve performansı büyük bir sıçrama gerçekleştirecek…’’
Hassa tünelinin hayat geçtiğinde Gazi şehrinin bir liman şehri haline geleceğini aktaran Milletvekili Şahin, “Hassa tüneli projesi ile liman yolu 163 km kısalacak. Gaziantep’in ticaret kapasite ve performansı büyük bir sıçrama gerçekleştirecek. Proje ile sadece Gazi şehrimiz değil, bölgesel kalkınmaya etkisi ile Kahramanmaraş, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa gibi komşu illerimiz de ticari alanda büyük sıçrama gerçekleştirecekler. Gazi Şehrimize, sanayicimize, tüccarımıza, iş dünyası ve bölgemize hayırlı olsun…” şeklinde gelişmeleri paylaştı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu