Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

TARİHİ ÇARŞI YOK MU EDİLİYOR?

 25 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Hatay Güney Rüzgârı yeni sayısında tarihi Uzun Çarşı restorasyonunda eksik ve hatalı uygulamaları konu etti.

Özüne uygun olmayan çalışmaların tarihi Uzun Çarşı’ya zarar vereceğinden dolayı, ilgili ve yetkilileri göreve çağıran Güney Rüzgârı, yapılan uygulama ile çarşının yaklaşık iki metre daralttığına da dikkat çekiyor.

Derginin söyleşi bölümünde ise; 1966 yılında Türkiye’de Beyrut ekibi olarak ünlenen Lulu ekibini ‘Bir Zamanlar Lulu’lar” başlığıyla Nihat Yurdakul’la yapılan sohbete yer verilmiş. Derginin yükünü omuzlayan Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Bana Işık Tut ki SENİ Göreyim” başlıklı makalesinde, Hataylı emekli müfettiş Selahattin Yarar’ın eserlerini tanıtıyor.

Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:

Sabahattin Yalkın/ Antiochus-Antakya-Hatay, Kamil Akdoğan/ Seyahat(name)lerde Antakya -19-/ İsmet İnönü, “Sevimli, Haluk, Mütevazi Bir Başkan, Dursun Karabiber/ Dünyayı sevgi kurtaracak, Yahya AKSOY/ Sevgi ve İslamiyet Üzerine Gönül Sohbetleri, Sedef Yeral/ Yumurta İle İlgili Bilmeniz Gerekenler, Mustafa Solak Cumhuriyet Gazetesi ve Atatürkçü Muhalefet, Yusuf Baran Beyi / 4 Mayıs 1937 Dersim’in Kara Günüdür!, Müslüm Kabadayı /Sabahattin Yalkın’a Mektup, Abdurrahman Arıman /NUTUK’tan derlemeler, Metin Hamurcu / EM-PATİ.

Dergide kitap tanıtım yazılarıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık/ ITALO CALVINO’NDAN BİR BAŞUCU KİTAP: Klasikleri niçin okumalı? eserini aktarmış.

Dergideki öykülere gelince… Dr. Necdet Özkaya, Teopolis (Tanı’nın Kenti) Antakya’nın 101 Gece Öyküleri, İmparator Flavius Claudius Julianus’un Antakya’daki Günleri (3), Hulusi Atahan/ Yüz oda, Yüz tuvalet, Av. İbrahim Ersuz/ Ben İyi Bir İnsanım Yahu!.., Dr. Muhsin Boz/ O Mahsur Beste.

Şiir bölümünde ise; Mehmet Mevlüt Bulanık/ Blue Nıght, İlkem Hatem / Sarmaşıklar, Tan Doğan / harâp mızrap ve Zeynel Kürkçü/ Bilmezlerdi adlı şiiri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Damak Tadı yazılarıyla Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu