Hatay bu acıyı tanıyor: “Alevli provokasyon!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bakan Pakdemirli: “Biliyorsunuz Hatay’daki yangının sebebi ve müsebbipleri neredeyse bir sene sonra belli oldu. Manavgat’taki yangında da böyle bir şey olabilir” ifadesini kullanarak provokasyon ihtimali üzerinde durdu

Türkiye orman yangınlarıyla alev alev yanıyor. Geçtiğimiz sene Hatay’da aynı anda birçok farklı noktada ciddi tahribatlara yol açan orman yangınları, bu sene de ülkenin çeşitli illerini küle çeviriyor. 2 gün içinde Antalya, Adana, Mersin, Osmaniye, Uşak, Muğla ve Kayseri’de orman yangını çıktı. Antalya Manavgat’ta korkunç görüntülere sahne olan orman yangını hakkında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli  “Biliyorsunuz Hatay’daki yangının sebebi ve müsebbipleri neredeyse bir sene sonra belli oldu. Manavgat’taki yangında da böyle bir şey olabilir” ifadesini kullanarak provokasyon ihtimali üzerinde durdu.

28-29 Temmuz tarihlerinde 13 ilimizde toplam 41 orman yangını meydana geldiğini ifade eden Pakdemirli, 31 orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, “Yangınlarla mücadelemiz devam ediyor. Maalesef Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkiinde ikamet eden iki vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi. Antalya’daki yangında kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Sayının daha da artmasından endişe ediliyor.

BAŞKAN SARI: GEÇMİŞ OLSUN MANAVGAT!

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, orman yangınlarına karşı tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Orman yangınların büyük oranda insanların sorumsuz davranışlardan kaynaklandığına dikkat çeken Başkan Sarı, Manavgat’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başkan Sarı, “Duamız, daha fazla can kaybı olmadan yangının kısa sürede kontrol altına alınması. Söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplerimizin Allah yardımcısı olsun.  Rabbim cümle afetten milletimizi ve memleketimizi muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu