HASSALI İMZA TOPLADI, KAYMAKAMINI BIRAKMADI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mülki İdareler Kararnamesinde Kilis Elbeyli İlçesiyle yerleri değiştirilmesi üzerine harekete geçen Hassalı taleplerini başkente ulaştırdı ve Kaymakamı Osman Acar, görevinde kaldı.

Kaymakam Osman Acst’ın tayininin çıktığını öğrenen Hassa’nın 39 Mahalle Muhtarı,STK Temsilcileri,şehit yakınları ve İlçe Halkı, Öğretmenevi önünde toplanarak, Kaymakamın tayininin durdurulmasını yetkililerden talep etmişlerdi.
17 BİN İMZA TOPLANDI
Sonrasında imza kampanyası düzenleyerek 17 bin imza ile muhtarlar topluca Ankara’nın yolunu tuttular. Bu sabah Muhtarları makamında sıcak bir şekilde kabul eden İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ve Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe muhtarların taleplerini dinlediler.
Hassa Muhtarlar Dernek Başkanı Muhammet Sağır ve beraberindeki heyet, Hassa Halkı tarafından altına imza attığı 17 bin imzalı klasörü yetkililere teslim etti.
Bakanlıktan olumlu cevap alan Hassa Muhtarları bir açıklama yapan Muhtarlar Dernek Başkanı Muhammet Sağır, “6 Şubat depreminden bu güne dertlerimizle dertleşen, acılarımıza gözyaşı olan yiğit Anadolu evladı Osman Acar Kaymakamımızın tekrar ilçemizdeki görevine devam etmesinden dolayı mutluğumuzu tarif edemem” dedi.
Hassa Muhtarları, STK temsilcileri ve kent halkının gayretleriyle güzel birliktelik sağladıklarını belirten Sağır “Kaymakamımızın yeniden görevlendirilmesi hususunda hiç bir talebi olmadan, sırf Hassa halkının sorunlarını en iyi bilecek ,acılarını en çabuk dindirecek kişinin Kaymakamımı olacağı için Hassa halkı olarak bir ve beraber olma kararı aldık. Hassa halkının taleplerini yerinde bulan Sayın Cumhurbaşkanımız olmak şartıyla İçişleri Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza ve Personel Genel Müdürümüze muhtarlarımız ve Hassa Halkımız adına şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu