HASSA’DA ÜZÜM HASADI GERÇEKLEŞTİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Hassa ilçesinde Vali Mustafa Masatlı’nın katılımıyla üzüm yetiştiriciliği yapan çiftçinin bağında Mevlana çeşidi üzüm hasadı gerçekleştirildi.

Hatay’daki bağcılık faaliyetlerinin %97’sinin yapıldığı Hassa ilçesinde gerçekleşen hasada; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve Hassa İlçe Tarım Müdürü katılım sağladı.

Yaklaşık 1.200 çiftçinin bağcılıkla uğraştığı ilçede yetiştirilen üzüm çeşitleri; Pafı, Horozkarası (Antepkarası), Hatun parmağı, Sultani çekirdeksiz ve Kardinal olarak sıralandı. Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, hasat şenliğiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Elde edilen ürünün büyük bir kısmı sofralık olarak tüketilmekte olup çevre illere işlenmek üzere de gönderilmektedir. Üretimin %10’u ise kurutmalık üzüm olarak değerlendirilmektedir. Hatay ilimiz tarımsal üretimine bakıldığında 2022 yılında 98.646 ton üzüm üretimi yapılmış olup dekara ortalama verim 2.000 kg’dır. Hatay ilimiz, ülkemiz üzüm üretimi sıralamasında 9. sırada yer almaktadır. 2023 yılında üzüm üretimimiz 47.586 dekar alanda 101.358 ton olarak beklenmektedir. Çiftçilerimize bol kazançlı bir sezon olmasını temenni ederiz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu