HASSA’DA 2 BİN KONUTUN TEMELİ ATILDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Hassa ilçesinde depremzedelerin istifadesine sunulmak üzere konutların temel atma töreni yoğun katılımlı programla gerçekleştirildi.

Programa AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, yüklenici firma yetkilileri ve çok sayıda Hassalı vatandaş katıldı.

YAYMAN: YARALARIMIZI SARARSA ERDOĞAN SARAR

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, temel atma töreninin ardından açıklamalarda bulundu. Milletvekili Yayman, A Haber mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Bugün yeni bir başlangıç için Hassa’dayız. Yeni konutlar başladı. Hatay’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Kurbanlar kesildi.

Afetzedeler için inşa edilen konutlar 2+1 ve 3+1 olarak planlandı. İnşallah Hassa’mızda umutları yeşertiyoruz. Burada söylenen bir tek söz var bu yıkılan evimi benim verir se Tayyip Erdoğan verir bizi bu felaketten kurtarırsa Tayyip Erdoğan kurtarır. Bizim acılarımızı paylaşırsa Tayyip Erdoğan paylaşır. Bizim yaralarımızı sararsa Tayyip Erdoğan sarar.

Bu milletimizin ortak hissiyatıdır. Ben de bir depremzede olarak benim de hissiyatım bu yöndedir. Burada bir milletvekili siyasetçi kimliğimle değil ben gerçekten buranın bir evladı olarak Hatay’ın bir çocuğu olarak bunları söylemek isterim. Hassa’mızda toplam 5 bin konut yapılacak. Bugün biz yaklaşık 4 bininin peyderpey 3 farklı aşamalı olarak ihalesi yapıldı. Temeller yükselmeye başladı. Yaklaşık 15 gün içerisinde insanların bu manzarayı iyi görmesini isterim. Evleri 1 yıl içinde tamamlamış olacağız.

VATANDAŞLARIMIZA KLİMA VERECEĞİZ

Bütün vatandaşlarımıza konteynerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza duyurmuş olayım konteynerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza Hatay’da biz klima vereceğiz. Sayın Bakanımızın bize sözüdür. Hem İçişleri Bakanımızın hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın sözüdür. İnşallah burada her konteynere biz bir klima vereceğiz.

Hassa’mıza bu konutlar hayırlı uğurlu olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Müjdeli gün inşallah 28’inde de tarihi bir oyla Cumhurbaşkanımızı bir kez daha Başkan seçeceğiz. Türkiye’mize milletimize şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

BAŞKAN KARATAŞ EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş da 6 aylık bir sürenin sonunda ilk konutları hak sahiplerine teslim etmeye başlayacaklarını kaydetti. Tüm vatandaşların konutlarına yerleşene kadar çalışmaları sürdüreceklerini kaydeden Karataş, desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’a, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a ve tüm personellere teşekkür etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu