HAKLAR, HERKES İÇİN EŞİT BİÇİMDE UYGULANMALI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.
Dil, din, ırk, renk, ulus ve ülke ayrımı yapılmaksızın aynı ilkeler temelinde, bütün dünyada tüm hakların herkes için eşit biçimde uygulanır olmasını diliyorum diyen Başkan Zaroğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Bundan 74. yıl önce birleşmiş milletler genel kurulunda görüşülerek kabul edilen bildirge 30 maddeden oluşmaktadır.
Bu 30 maddenin her biri ayrı ayrı insana verilen değeri ve hakları göstermesi anlamında büyük bir önem taşımaktadır.
İnsan hakları, insanın doğduğu günden itibaren uygulanması ve tüm yaşamı boyu titizlikle korunması gereken hakların toplamını kapsamaktadır.
Yine insan hakları evrensel bildirgesi ile tüm insanlara bağımsız mahkemelere müracaat ve bağımsız yargıda kendini savunma hak ve yetkisi tanınmış, hukukun üstünlüğü ilkesinin gerekleri olarak ta demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işletilmesi suretiyle oluşacak olumlu ortamdan yararlanma hak ve yetkisi sağlanmıştır.
Yine bu bildirge ile insanların eşit doğduğu, eşit yaşadığı ve tüm haklardan ve yükümlülüklerden eşit olarak yararlanabileceği kuralıda kabul edilmiştir.
Bildirge ile insanların serbestçe dolaşma hakkına sahip olduğu, keyfi olarak kimsenin tutuklanamayacağı, alıkonulamayacağı ve sürgüne gönderilemeyeceği kuralıda kabul edilmiş bulunmaktadır.
Çalışma hakkı ve özgürlüğü ile eşit çalışma koşullarının sağlanması, herkesin her türlü sosyal güvenlik haklarından yararlanması gibi hususlarda bu bildirge ile yaşama geçirilmiş bulunmaktadır.
Dil, din, ırk, renk, ulus ve ülke ayrımı yapılmaksızın aynı ilkeler temelinde, bütün dünyada tüm hakların herkes için eşit biçimde uygulanır olmasını diliyorum.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu