GÜVEN: 2 BİN 960 ADET ÇADIR DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Basın Mensupları ile bir araya gelerek deprem sonrası Arsuz’daki süreci değerlendirdi.
Başkan Asaf Güven, deprem sonrasında, özellikle ilçedeki gelişmeler hakkında bilgi vererek, belediyenin faaliyetlerinden ve hizmetlerinden bahsetti. Geçen dört yıllık hizmet zamanında neredeyse yaşamadıkları doğal afetin kalmadığını belirten Başkan Güven, her şeye rağmen belediyenin ayakta olduğunu ve hizmetine devam ettiğini belirtti.
6 Şubat depreminin hayatı çok olumsuz etkilediğiniz belirten Başkan Asaf Güven; “6 Şubat’ta bir felaket yaşadık. Bu felaketi birlikte geçirdik. Kimimiz canımızı, yakınımızı, dostumuzu kaybettik. Kimimizin de malı mülkü gitmiştir. Sonuçta hakikaten günümüze dalga vuran ve hayatımızı alt üst eden programımızı, canlarımızı alt üst eden bir olayla karşılaştık. Belediyelerden Bodrum belediyesinin arama kurtarma ekibi vardı. İskenderun’da 5 kişilik Manavgat grubu vardı. 2 tanesi de İngiliz’di. Onların Manavgat’tan gelen 5 kişi hemen ilk gün duyar duymaz binmiş gelmişler. İskenderun’da bekliyorlar, bir yere de gidemiyorlar. Yani niyetleri Antakya’ya gitmek. Yakıt gönderdik, araba gönderdik. Bunlar geldi ve bu 5 kişide 15 gün bizde arama kurtarma yaptı. Zaman zaman mesela çadır dağıtımına başladık. Resmi olarak toplamda 2960 adet çadır dağıtımı gerçekleştirmişiz. Hepsinin adresi ve T.C. si bizde mevcut. Temin ettikçe programlı bir şekilde öncelikli olarak ihtiyaç sahiplerine gönderdik. Kadın derneklerinin desteğiyle hem ilk defa yani deprem sonrası bir arada moral olsun diye hem de para kazansınlar hem yardım olsun diye 5.000 adet yastık ve çarşaf dikimi yapıldı. Bu 5.000 yastık, hakikaten bu işi yapan 50 kadına çok büyük bir moral oldu. İlk günden itibaren benim kızım, psikologdur, öğretim üyesidir. O da bir grup oluşturdu. İkinci günden itibaren 10, 12 tane psikolog gönüllü olarak sürekli ev ev dolaştı ve destek vermeye çalıştı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu