Gündeme Dair

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor’umuz Süper ligde 2. sezonunu geçiriyor. Son 5 yıla baktığımızda performansını sürekli yükselten, aldığı başarılı sonuçlarla herkesin takdirini kazanan bir camia.
Geçen yıl ilk defa mücadele ettiğimiz Süper Lig’de beklentilerin de üzerine çıkarak ligi 6. bitirmiştik. Hatta Avrupa kupalarına katılma hakkını son anda kaçırmıştık. Ama sezon sonunda gelen bu başarı biz Hataysporluları çok sevindirmiş ve bu sezon beklentileri daha da arttırmıştı.
Yazıya devam etmeden önce 53 yıllık süper lig hayalini gerçekleştiren başta onursal başkanınımız Sayın Lütfü Savaş ve yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkürler. Yaptıkları hamlelerle bir kulübün kaderini değiştirdiler. Hakkı teslim etmek lazım.
2 sezondur mücadele ettiğimiz süper ligde bu sezona da müthiş başladık ve ligin 12. haftasına kadar Trabzonspor ile birlikte ligi domine ettik. İlk 12 haftalık istatistiklere baktığımızda da bunu net bir şekilde görüyoruz. Sonra ne olduysa Beşiktaş galibiyetinden sonra takım inanılmaz bi rdüşüş yaşadı ve yaşamaya devam ediyor.. Bunun bir çok sebebi var . En büyük sebep dar kadronun sıkıntısı ve yetersiz oyuncuların çokluğu. Ömer hoca buna rağmen kısıtlı kadrodan en üst düzeyde verim almasın ıbildi. Ama bu da bir yere kadar. Haftalar ilerledikçe diğer takımlar eksiklerini giderirken biz hep geçmişe takılıp kaldık. Eksiklerimizi görmezden geldik, sakatlar iyileşsin, cezalılar dönsün, işte bu takım 3. ligin kapısından geldi diye diye gerçeklerin üstünü örttük. Alınan kötü sonuçlarda zaman zaman Ömer hocanın yanlış tercihlerinin de etkisi olduğunu söylemek isterim..İşte bunun son örneğini Kayserispor maçında ligin başından beri uyum içinde olan Fatih-Burak ikilisi bozarak Fatih’i oynatmadı.(Sakat ve ya hastaysa bir şey diyemem). Bu gibi hataları son haftalarda hocadan görmeye başladık. Oysa ki Ömer hoca oyun disiplininden taviz vermezdi, kadro istikrarını mecbur kalmadıkça bozmazdı. Bakıyoruz ki son haftalarda hocanın aklı karışmış gibi. Bilemiyorum belki de yönetim ile arsında transfer konusunda görüş ayrılığı var. Yine de bu takımı toparlayacak Ömer hocadır.
Gelelim başarısızlığın yönetim boyutuna..Yazımın başımda yaptıkarından dolayı yönetimi kutlamıştım..Ancak son dönemde yönetimin transfer konusunda sessiz oluşunu eleştirmek istiyorum. Bütçe yoksa bir şey diyemem ama bu takım 2 sezondur neredeyse maliyeti az olan oyuncuları aldı. 2.ligden, 3. ligden oyuncuları transfer etti. Sürekli bir Boupendza daha bulurmuyuz anlayışı ile hareket ediyor. Bu transfer politikasını bir yere kadar anlarım ama son 2 aydır takım dibe doğru gidiyor..Bir an önce gerekli takviyeler yapılmalı. Bu işin şakası yok. Bunca emeklerle çıktığımız süper ligde korkulu rüya görmek zorunda kalırız.
Son olarak taraftarımıza da seslenmek istiyorum. Bizde 3 grup taraftar profili var. 1. grup, takım mağlup olsa dahi eksikleri görmezden gelip Sürekli geçmişle yaşayanlar. Bu kesim Hatayspor eleştirildiğinde hemen Hatayspor düşmanı ilan edip sözü hemen 2.lig ve 3.lige getiriyorlar. 2. grup taraftar, bunlar da 1.grubun tam tersi takım mağlup olduğunda Hataysporu maç satmakla suçlayan kişiler. 3. grup ise Her daim takımı destekleyen ancak takımın eksiklerini uygun bir dille gündeme getiren ama sonuçta Hataysporun iyiliği için olumlu yönde eleştiri yapan kişiler.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki eleştiri her zaman olmalı. Yol gösterici, hataları söyleyerek tedbir alınması için yapılan eleştiri kötü değildir. Tam aksine takıma ve ya kişilere fayda sağlar. Yalnız eleştiri ile küfür ve hakareti karıştırmayalım. Küfür ve kişilik haklarına karşı yapılan her türlü eyleme karşıyım. Demek istediğim eleştiri dozunda yapılsın.Ve bu olumlu eleştiri yapanları susturmayın. Kimse bu takımdan şampiyonluk ve şampiyonluğa oynamasını beklemiyor. Ama görülen yanlışlar da söylenmesi gerekiyor.Her yenilgiden sonra takıma yön veren, hataları söyleyip tedbir alınmasını tavsiye eden kişileri susturmaya çalışan, sanki takımı kendisinden başka kimse sevmiyormuş triplerine giren kişileri susturmak lazım. Bu takım 3 nokta transfer ile çok daha iyi yerlere gelebilir. Kısıtlı kadroya rağmen buralardaysak daha iyisini neden yapmayalım? Ayrıca bu takım sezon başında neler yapabileceklerini bizlere gösterdi. Şimdi neden bu kadar düşüş yaşıyoruz? Bu takım önceden ne olursa olsun maçı bırakmazdı, şimdi neden bir anda kırılgan ekip olduk, neden bir gol yiyince oyundan düşüyoruz? Bir Hatayspor sevdalısı olarak bunları sormak hakkımız diye düşünüyorum. Bu soruları sorunca Hatayspor düşmanı ilan edilmeyelim. Büyük resme baktığımızda tabii ki başarılıyız. Ama daha fazlasını yapabiliriz diye düşünüyorum.

Son olarak kimse kimseye en iyi Hataysporlu benim diye söylemesin. Kimse kimsenin ne kadar iyi bir Hataysporlu olduğunu bilemez. Biz taraftar sayımızı artırmak istiyorsak ben Hataysporluyum diyen herkesi kucaklamamız lazım. Ben iyiyim, sen kötüsün gibi bir birimizi ayrıştırırsak tribünlere kimseyi getiremeyiz. Kimseyi küstürmeyelim.Biz taraftarlar olarak her zaman Hataysporumuzu desteklemeye devam edelim. Bu takım bizim. Hepimiz aynı gemideyiz. Takıma zarar verecek hiç bir eylemde olmamamalıyız.

Her şey Hatayspor için

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu