Genç Semazenler Tarihi ve Turistik Mekanlarda Döndü

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hz.Mevlana’nın 748.Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Antakya TOBB AİHL FSB Proje Okulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından farkındalık oluşturmak amacı ile Hatay’ın Tarihi ve Turistik mekanlarında sema gösterileri düzenlendi. Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 748. yılı dolayısıyla Antakya TOBB AİHL FSB Proje Okulu Sanat Kulübü Öğretmen ve öğrencilerinin bir çok yerde gerçekleştirdikleri sema gösterileri büyük beğeni topladı.

Antakya TOBB AİHL FSB Proje Okulu Sanat Kulübü Koordinatörü Mehmet Yılmaz yaptığı açıklamada :”Anlamlı etkinlikte Hatay’ın   farklı tarihi ve kültürel mekanlarında Semazen gösterisi yaparak   hem Mevlânâ Haftasına dikkat çekmek  hem de Antakya’nın  tarihi ve turistik mekanlarının tanıtımına katkı sağlamak amaçlandı.Sanat Kulübü öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen sema gösterileri Arkeoloji müzesi, İlk Mağara kilisesi olarak kabul edilen Saint Pierre Kilisesi, Anadolu’nun ilk Camiisi olan Habib-i Neccar Camii,Ulu Camii,Tarihte ilk ışıklandırılmış olan Kurtuluş Caddesi, Sarmiye Camii ve Katolik Kilisesi, Tarihi Kapalı Çarşı,Tarihi Antakya Kalesi ve Asi Nehri üzerinde bulunan taş köprüde gerçekleşmiştir.

Mevlana Haftası, bundan tam 700 küsür yıl önce, 17 Aralık 1273’te Konya’da hayata gözlerini yuman Mevlana’yı daha yakından tanımak ve tanıtmak üzere her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenleniyor.Gelin Mevlana Haftası’na, Mevlana’ya ve onun öğütlerine birlikte bakalım.

Mevlana’nın Yedi Öğüdü;

Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.

Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.

Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.

Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.

Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.

Hoşgörülülükte deniz gibi ol.

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Bilindiği üzere Mevlana’nın hem kendi dönemine hem de asırlar sonrası damga vuran bu sözleri, hayatta yolumuzu izlerken bize yol gösteren en güzel sözlerindendir. Her öğüdünde bizi olgunlaştıran, her öğüdünde bize yol gösteren, hayata olan bakış açımızı değiştirecek bu yedi güzel öğüdünü hep hatırlayalım. Mevlânâ Haftası Etkinlikleri Kapsamında Şehrimizin Tarihi ve Turistik Mekanlarında Semazen gösterisi yapan okulumuz sanat kulübü üyelerimize desteklerini esirgemeyen okul idarecilerimize çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu