Geçen sene kar bu sene bahar!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2022 Aralık ayı sıcaklık ortalaması verilerine göre Türkiye’de sıcaklıklar 3,2 derecelik bir artış gösterdi. Uzmanlar bu verinin 52 yıllık Aralık ayı ortalamalarının en yükseği olduğuna vurgu yaptı.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kurak ve sıcak geçen kış mevsimiyle ilgili yaptığı açıklamada yağışların çok ciddi bir oranda azaldığını ifade etti. Bakan Kurum, “Son 52 yılın en sıcak aralık ayını yaşadık. Yağışlar ciddi oranda azaldı. Bu tablo umut vermiyor. Hep söylüyoruz; kaynaklarımız sınırsız değil. Bu bilinçle çalışıp, adımlarımızı atıyoruz. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız” açıklamasını yaptı.

Aralık ayında Akdeniz Bölgesi’nin ortalaması 9,1 santigrat derece iken 2022 yılında 11,8 santigrat dereceye yükseldi. İlimiz Hatay’da yaşanan kuraklık ise Hataylıları korkutuyor. Tedirgin olan yurttaşlar Meteoroloji verilerini örnek göstererek yaşanan sorunun büyüklüğüne dikkat çekiyor.

GEÇEN SENE BUGÜN HER YER BEMBEYAZDI

Geride bıraktığımız 2022 yılında yağış bakımından en fazla azalma İlimiz Hatay’da yaşandı. Verilere göre 2022 yılının 3’üncü çeyreğinde Türkiye’nin en az yağış alan ili Hatay oldu. Yağışlarda normaline göre en fazla azalma yüzde 89 ile Hatay’da meydana geldi. Geçtiğimiz sene Ocak ayının son haftasında Altınözü karla kaplıydı. 2023 yılında ise kar bir yana hava sıcaklıkları bahar mevsimini aratmıyor.

HAFTA SONU TÜM TÜRKİYE’DE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışa hasret kalan Hatay için sevindirici gelişme Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden geldi. Yapılan tahminlere göre ilimiz Hatay’da bu hafta sonu sağanak yağış bekleniyor. İleri tarihli tahminlere göre de Şubat ayının ilk haftasından itibaren soğuk ve yağışlı hava etkisini artıracak.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu