Gazetecilik Öğrencileri, Hatay Devleti Resmi Gazetesi Tıpkıbasım Kitabı Toplantısında

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gazetecilik ve Habercilik Bölümü alanında adından söz ettiren Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen Hatay Devleti Resmi Gazetesi Tıpkıbasım Kitabı Toplantısına katıldı.
Gazetecilik eğitiminin hem teorik hem de uygulama bilgisi gerektirdiğini belirten Öğretim Görevlisi Fırat Ata, Haber Toplama ve Yazma Dersi kapsamında öğrencileriyle birlikte Hatay Devleti Resmi Gazetesi Tıpkıbasım Kitabı’nın tanıtım toplantısına katıldı. Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri, yayın sorumluluğu Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından üstlenilen ve Prof. Dr. Zakir Avşar ve Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz tarafından derlenen iki ciltlik Hatay Devleti Resmi Gazetesi Tıpkıbasım Kitabına yoğun ilgi gösterdi. Tanıtım etkinliğiyle birlikte mezun oldukların icra edecekleri mesleğe yönelik deneyim kazanan öğrenciler, yerel yönetim temsilcileriyle de tanışma fırsatı buldu. Hatay ilindeki yöneticilerle ve Hatay ilinin önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı bulan öğrenciler, iyi gazeteci olacaklarının sinyallerini verircesine programın sonuna kadar tanıtım etkinliğinde kalarak ders kapsamında yazacakları haber metinleri için veri ve görsel içerik topladı.


Hatay Devleti Resmi Gazetesi Tıpkıbasım Kitabı tanıtım etkinliğinin finalindeyse öğrenciler kendilerine hatıra kalacak bir anı kaydetti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile kısa bir sohbet etme imkânı bulan Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri anı ölümsüzleştirmek adına Başkan Savaş ile Tarihi Meclis Binasının sahnesinde fotoğraf çekildi. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarından öğrencilerle çekildiği fotoğraf karesini paylaşan Başkan Savaş, fotoğrafın altına “Pırıl pırıl gençlerle tanıştık. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Meslek Yüksekokulu, Gazetecilik- Habercilik Bölümü öğrencileri. Tüm gençlerimize başarı ve mutlu bir ömür diliyorum” altyazısını ekledi.
Öğrencilerinin önemli bir programa daha katılmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Öğr. Gör. Ata ise “Basın İlan Kurumu yayınlarından çıkan, Prof. Dr. Zakir Avşar ve Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz imzasıyla iki cilt olarak hazırlanan Hatay Devleti Resmi Gazetesi Tıpkıbasım Kitabı tanıtım etkinliği öğrencilerimiz için iyi bir deneyim oldu. Hatay için çok önemli bir eser olduğunu düşündüğüm bu güzel kitabın hazırlanmasında emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür ediyorum” dedi. Ata, son olarak toplantının sonunda kısa da olsa öğrencilerle birlikte sohbet etme imkânı bulduğu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a nezaketinden dolayı teşekkürlerini iletti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu