GALATASARAY-MAN UTD MAÇI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

1- Bu maç, Manchester United’in maçın başında 2-0 öne geçip, tarihi fark beklerken 3-3 berabere kaldığına şükrettiği tarihteki ikinci maç. (bknz. 1993 şampiyonlar ligi ön elemesi)

2- 1993’teki maçta bugün Ziyech’in yaptıklarını o gün Kubilay Türkyılmaz yapmıştı.

3- Manchester United’in sorunlarla boğuşan kale ve savunma hattının henüz sorunlarını çözemediğinden tespitle Okan Buruk ne kadar kreatif ayak varsa sahaya attı. Şüphesiz bu bir riskti. Zaha son dakikalardaki iki şutundan birini köşeye gönderebilse bu riske değecekti.

4- İki erken gol yememizin de 2-1’den sonra 3-1 olmasının da sebebi Davinson’suzluktu. Nitekim oraya Kaan’ı kaydırmak zorunda kaldığı için Torreira’nın yanını da Kaan’sız bırakmak zorunda kaldı Okan Buruk. Ama Nelson’u ısrarla kullanmak istememesinin de mutlaka bir sebebi vardır.

5- Kerem Aktürkoğlu, tam bu şekilde kullanılmalı. Ziyech, Zaha, Mertens varken ilk 11 oynamak onda da baskı yaratıyor. Yurt içinde olabilir ama Avrupa’da bu kadroda sonradan dahil edilmeli. Bugün girdi katkı yaptı.

6- Fikstür açıklandığında keşke son maç Kophenag ile içeride olsaydı demiştim. Şimdi tam da o dediğim yere geldik. İnşallah bu Galatasaray o deplasmanda da çatır çatır oynayıp işi bitirecektir.

7- Avrupa ve dünya medyasında maç erken programda yer aldığı için yüze yakın ülkede canlı yayınlandı. Heyecan ve gol fırtınası şeklinde geçtiği için de ülkemizin tanıtımı açısından inanılmaz katkı veren bir maç oldu. Maçın spikerinin ses tonu bir maçın heyecanının nasıl yansıtılması gerektiğini tüm spiker kardeşlerimize örnek olsun.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu