Fora Cafe’de Adeta Zamanda Kayboluyorsunuz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bir Cafe düşünün eski bir Antakya evinde içerisinde 300 yıllık bir zeytin ağacı olsun,Farklı konsepti ile cafe ortamı sunarken içerisinde bulunan eski ürünler ile sizleri adeta zamanda yolculuğa çıkarsın ve bu ortam proje konsept ödüllü bir mekan olsun…Böyle bir mekan var Antakya’da ,Fora Cafe.. Tarihi Nakip camisinin arkasındaki Kabaltı sokağa bir gün yolunuz düşerse orada bulunan tek kapıdan içeriye girmeniz yeterli bu güzellikleri görmeniz için.

1960’lı yıllardan başlayarak bir döneme damgasını vuran günümüzde  teknolojiye yenik düşmüş alet edevatlardan tutunda,Cam üfleme sanatının en güzel örnekleri,Nostaljik televizyonlar,Eski koltuklar,sandalyeler, bir kuşağın her sayısını heyecan ile beklediği mecmualar,Gazeteler,Taş plaklar,Teyp kasetleri,WHS viedeolar kısacası saymakla bitiremeyeceğimiz nostaljik ürünler Fora Cafe’de ziyaretçilere sergileniyor. Beş yıldır buram buram tarih kokan kabaltı sokakta faaliyet gösteren Fora Cafe gelenlerin bir süre kendilerini alamadıkları bir mekan olarak çıkıyor karşımıza.

Sunumlar Nostaljik Ürünlerle Yapılıyor..

Her bir ayrıntısı ile nostaljik bir ortam sunan Fora Cafe’de içecekler konsepte uygun bir biçimde nostaljik ürünlerde yapılıyor.Ayrıca Salep,çay veya kahvenizi büyük bir keyifle yudumladığınız fincanları satın alma imkanını da bulabiliyorsunuz bu şirin işletmede.Satın alma olanağı cafe de bulunan tüm ürünler için geçerli.Fiyatlarda bu segment ürünler için oldukça uygun.

Cami,Sinagok ve Kilise üçgeninin bulunduğu özel bir alanda ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaracak bir mekan işletmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden genç işletmeciler Gökhan ve Mehmet Canbazoğlu yaptıkları açıklamada :” Her bir ayrıntısı ile kesinlikle burada gezerken her bir köşesinde buram buram tarihi soluyacağınız ,Hem cafe hizmeti hem de  meraklı iseniz nostaljik ürünleri oldukça uygun fiyata bulabileceğiniz bir mekan bizimkisi.300 yıllık zeytin ağacımız ve tarihi dokumuz ile huzur bulacağınız bir işletme. Bir nevi özel müze de diyebiliriz.Biz istediğimiz kadar anlatalım ama muhakkak gelip görülmesi lazım buradaki atmosferin yaşanması için.Cafe içerisinde bulunan ürünlerimiz bir döneme damgasını vurmuş unsurlar olup  O günlerden bugünlere sağlam bir biçimde gelmiş meraklıları için sergilenmektedir.Çok özel müşterilerimiz olduğunu söylemek isteriz. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası halindeyiz. Ve 50 kişilik gurupları ağırlayabilecek kapasiteye sahibiz.İçecekler konusunda da oldukça iddialıyız örneğin kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde olmazsa olmaz içeceklerden salepi en orijinal biçimde yapmaktayız. Kahvemizi eski bakır cezvelerde pişirip nostaljik fincanlarda sunmaktayız. Cafemizin orta yerinde bulunan nostaljik sobamız misafirlerimizi ısıtmasının yanında üzerinde kestane pişirmek için de tercih edilmektedir.Her köşesi ile buram buram tarih kokan işletmemizi hala görmeyenler varsa en kısa zamanda bu dostlarımızı da Fora Cafe’ye bekliyoruz.”dediler.

Fora Cafe Zenginler mahallesi Kabaltı sokak Expo Evi karşısında faaliyet gösteriyor.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu