Fırıncı esnafı mağdur durumda

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, “Türkiye genelinde yaşanan zamların ardından zor günler geçiren fırıncı esnafının feryadını Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’dan devletin sağladığı imkanlarla buğdayı ucuza alan un fabrikalarına seslendi, ucuza aldığınız buğdayları un olarak esnafımıza vermeye başlayın” dedi.

Türkiye’de döviz kuru nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar her geçen gün artarken, vatandaşların temel besin gıdaları arasında yer alan ekmek için zam yapılmasının gündeme gelmesinin ardından Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz tarafından çarpıcı bir açıklama geldi.

Türkiye genelinde fırıncı esnafının zor günler geçirdiğini, yaşanan zorluklardan un fabrikalarının sorumlu olduğunu, vatandaşların ise mağdur olmasını istemediklerini belirten HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz konu ile ilgili olarak TMO’dan ucuza buğday alan un fabrikalarının bir an önce ekmeklik unlarını fırıncı esnafına 185 TL. ile 195 TL. arasında vermeleri konusunda uyarıda bulundu.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz yaptığı açıklamada, “Hatay’da devletimizin sağladığı imkânlarla TMO ile anlaşma yaparak ucuza buğday alan un fabrikaları çeşitli bahaneleri bırakıp, bir an önce fırıncı esnafımıza 185 TL ile 195 TL arası somun ekmeklik unları vermeye başlayın. Sonra birbirimizi üzmeyelim. Fırıncı esnafımız ve bizler de önümüze bakıp, ne yapacağımıza karar verelim. Fırıncı esnafımız çok mağdur durumda” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu