Fine Art Tekniği İle Büyüleyen Sanatçı : “Fatma Akar “

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Dijital teknolojinin etkisi ile günden güne gelişen fotoğrafçılık sektöründe her geçen gün ortaya çıkan yenilikler sanata farklı boyut katmaya devam ediyor.Son dönemin trend fotoğraf kareleri Fine Art Tekniği ile ortaya çıkarken bu tekniği bölgemizde tek uygulayan fotoğraf sanatçısı Fatma Akar ortaya çıkardığı eserler ile adeta büyülüyor. Daha antik,daha sinemografik daha etkili portre fotoğraflarının ortaya çıktığı Fine Art Tekniğinde genelde aile fotoğrafları tercih ediliyor.Yoğun çalışma temposu arasında fotoğraf sanatçısı Fatma Akar’ı ziyaret ederek yaptığı başarılı çalışmalar konusunda hasbihal etme şansı bulduk.

Geçtiğimiz günlerde Birth & Beyond Photography Awards tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında Fine Art Tekniği ile çektiği fotoğrafın çocuk kategorisinde 2021 yılının uluslararası en iyi fotoğrafları arasında 1.olduğu mutluluğunu bizimle paylaşarak sözlerine başlayan Fatma Akar,elde ettiği derecenin gerçekten onur verici olduğunun altını çizerek sosyal medya üzerinden en çok beğeni alan fotoğrafın kazandığı yarışmada kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

Akar:” 2008 yılında ilk Profesyonel makinamı aldıktan sonra Hafsad a üye olarak başladığım fotoğraf konusunda temel ve ileri seviye eğitimleri alarak sokak fotoğrafçılığı yaparak fotoğrafa hobi olarak başladım. 2015 yılında İskfad derneğinin düzenlediği ve Almanya’dan gelen düğün fotoğrafçısı Sevtap Özdağ’ın katıldığı Workshop’ a katılarak düğün fotoğrafçılığına merak sardım. Sonra uzun sürün araştırmalarımla bu işi en iyi hocalardan öğrenip iş olarak yapma kararı aldım ve İstanbul’da bir çok değerli hocalardan (Serhan Serter,Mehmet kayalı,Mehmet ırgaç,barış Şaşmaz,Hatem sipahi)eğitimler alarak düğün fotoğrafçılığına başladım.. Çektiğim çiftlerin bebek bekleme mutluluğunu benle paylaşmalarıyla beraber bu sefer bebek , hamilelik, ve aile çekimi eğitimlerine ağırlık vererek 2017 Aralık ayında stüdyomu kurdum. Bebek hamilelik ve aile konsept fotoğrafçılığına başlayıp bu alanda branşlaşıp kendi tarzımı oluşturup her gün kendimi geliştirerek işimi halen devam ettirmekteyim. 2020 yılında kendi çalışmalarıma yeni bir teknik ekleyip “Fine Art” olarak Antakya’da fotoğraflara sanat etkisi katarak çekimlerime devam ettim ve kendi kendime öğrendiğim bu teknikle uluslar arası yarışmalara katılarak ödüller aldım. 2 birincilik 1 üçüncülük ve 2 mansiyon ödülü alarak kariyerime ödüllü fotoğrafçı olarak sürdürmekteyim. .İşimi çok severek büyük bir özveriyle yapmaktayım. Düşünsenize insanların sadece mutluluğunu fotoğraflayıp ölümsüzleştirmekten başka keyifli bir meslek var mı?
Şuan faaliyet gösterdiğim stüdyomda çok fazla dekora sahip olduğumu söylemek istiyorum.En son teknolojiye sahip makinelerim ve ekipmanlarım ile insanlara eski dönem kıyafeti giydirip fotoğraflara eski zaman etkisi vererek fotoğrafı sanata çevirmekteyim.Çekimlerimi paylaştığım İnstagram sayfam olan @fatmaakarphotography’i incelemenizi tavsiye ederim.Sevdikleri ile birlikte anı ölümsüzleştirmek isteyen herkesi stüdyomuza bekliyoruz.”dedi.
Fatma Akar Fotoğraf Stüdyosu Cumhuriyet Mahallesi Aslı Ayan sokak Ziroğlu Apt B blok kat 2 daire 4 adresinde Home Office olarak faaliyet gösteriyor.
Randevu için 0 544 641 04 96 nolu telefonu arayabilirsiniz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu