Favori değiliz ama bir hayli ümitliyiz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bu şehir kenetlenir, Başakşehir’i de devirir!

Ligin en az gol atan takımı Hatayspor, ligin en az gol yiyen takımı Başakşehir’i konuk ediyor. Hatayspor zorlu maç öncesi tribünleri doldurması beklenen taraftarlarına güveniyor. Son iç saha maçında Beşiktaş’ı deviren Bordo-Beyazlılar, Başakşehir maçında da benzer bir sürprize imza atmak istiyor

Atakaş Hatayspor Süper Lig 13’üncü hafta maçında, bu akşam ligin güçlü ekiplerinden Medipol Başakşehir’i ağırlayacak. Yeni Hatay Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak olan zorlu mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek.  Hatayspor oynadığı 11 maçta 10 puan toplayarak haftaya 16’ncı sırada giriş yaparken, Başakşehir ise11 maçta 23 puan topladı ve haftaya lider Fenerbahçe’nin 3 puan gerisinde 23 puanla ikinci sırada giriş yaptı.

İÇ VE DIŞ SAHA PERFORMANSLARI

Başakşehir bu sezon deplasmanda oynadığı 4 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Başakşehir bu maçlarda 3 gol atarken kalesinde ise 2 gol gördü.

Atakaş Hatayspor ise bu sezon Yeni Hatay Stadı’nda 5 maça çıktı. Bu maçlarda 2 galibiyet 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan Bordo-Beyazlılar rakip kaleye 5 gol atarken kendi kalesinde 8 gole engel olamadı.

BAŞAKŞEHİR BİR HAYLİ FORMDA

Hatayspor geçen hafta deplasmanda Ankaragücü’ne 4-1’lik skorla mağlup olurken, Başakşehir önce ligde Giresunspor’u 3-1, daha sonra UEFA Konferans Ligi’nde evinde ağırladığı Hearts FC’yi 3-1 yenerek grubunu lider tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. Bir hayli formda olan rakibi karşısında 3 puan hedefleyen Hatayspor orta sıralara yükselmenin hesaplarını yapıyor.

İLK SEZON HATAYSPOR, İKİNCİ SEZON BAŞAKŞEHİR KAZANDI

İki takım Süper Lig’de 5’inci kez karşı karşıya gelecek. Hatayspor Süper Lig’deki ilk sezonunda iki maçta da rakibini devirirken, geçen sezon ise iki maçtan da sahadan puansız ayrıldı. Atakaş Hatayspor Süper Lig tarihindeki ilk maçını Başakşehir’le oynadı. İlk golünü Başakşehir’e attı. İlk galibiyetini Başakşehir karşısında kaldı. Hatayspor Süper Lig’deki ilk maçında Gaziantep Kalyon Stadı’nda karşılaştığı rakibini Selim Ilgaz ve Helder Barbosa’nın attığı gollerle 2-0 yenerek Süper Lig’e merhaba demişti. Bordo-Beyazlılar aynı sezonda deplasmanda rakibini 5-1’le geçmeyi başarmıştı.

Geçen sezon Yeni Hatay Stadı’nda oynanan mücadele Başkeşehir’in, 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Deplasmandaki maçta da Başakşehir aynı skorla Hatayspor’u mağlup etmeyi başardı.

DEMİREL’LE BELÖZOĞLU’NUN DÜELLOSU

Bu akşamki maç Fenerbahçe’den takım arkadaşı olan iki ismin düellosuna sahne olacak. Fenerbahçe’de uzun yıllar birlikte futbol oynayan ve iki yakın dost olan Volkan Demirel ile Emre Belözoğlu’nun birbirine rakip olacağı maç öncesi iki tarafta karşılıklı övgülerde bulundu. Volkan Hoca, Emre için “Emre’yle hem saha içinde hem sana dışında birlikteliğimiz olmuştur. Ailecek de görüştüğüm bir insan, kendisini çok da severim kardeşim gibidir. Geçen sene de rakip olmuştuk, bu sene de rakibiz. Futbol sahası içinde rakibiz, futbol sahası dışında her zaman kardeşiz. İnşallah ikimiz için de güzel bir futbol akşamı olur” ifadelerini kullanırken, Emre Hoca’da Demirel için “Volkan Demirel benim her zaman dostum, kardeşim. Onunla 1 günlük rakip olmak da güzel olacak. Hatay’a gider gitmez iyi iş çıkardı. Takımı organize etti ve düşme hattının üzerine çıkma adına iyi işler yaptı” değerlendirmesinde bulunmuştu.

HATAYSPOR’DA 2 OYUNCU SAKAT, CEZALI OYUNCU YOK

Zorlu maç öncesi Atakaş Hatayspor’da cezalı oyuncu bulunmuyor. Bordo-Beyazlılar sakatlıkları devam eden Kevin Soni ve Christian Atsu dışında maça tam kadro çıkacak. Konuk ekip Başakşehir’de ise sakatlıkları bulunan Biglia ve Mesut Özil Hatayspor karşısında forma giyemeyecek. Mahmut Tekdemir’in durumu ise maç saatinde belli olacak. İstanbul ekibinde cezalı oyuncu bulunmuyor.

HATAYSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in, Başakşehir maçında form düşüklüğü yaşayan bazı oyuncuları kulübeye çekmesi bekleniyor. Özellikle beklerden istediği verimi almayan Volkan Hoca’nın bu mevkilerde rotasyona gitmesi ve Ruben’i yeniden ilk 11’e monte etmesi bekleniyor. Bordo-Beyazlı ekibin Başakşehir maçına, Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Ognjen Vranjes, Burak Öksüz, Kaan Kanak, Onur Ergün, Ruben Ribeiro, Rayane Aabid, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Ze Luis ilk 11’iyle sahaya çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu