EXPO BİRBİRİNDEN KEYİFLİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hafta sonları EXPO 2021 Hatay’da dolu dolu geçmeye devam ediyor.

Tiyatrodan konsere, gastronomi akademisi çalıştaylarından söyleşilere kadar birçok alanda kültürel, eğitsel ve sanatsal faaliyet imkânı sunan EXPO alanları bu hafta sonu da birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Karagöz ve Kukla Festivalinin düzenlendiği EXPO alanında çocuklar ve yetişkinler için Karagöz tasvirleri ve kukla yapım atölyeleri gerçekleştirildi.

Bir çocuğun dijital dünya ile kendi düşsel dünyası arasındaki farkı deneyimlemesinin anlatıldığı ‘At’ tiyatro oyunu da çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Festival kapsamında Naif Bey’in bir çorap olarak kukla olma serüveninin Gökhan Yılmazer tarafından anlatıldığı ‘Naif Bey ve Yaveri’ kukla oyununu izleyen Hataylılar kahkaha dolu bir akşam yaşadı.

EXPO alanlarında düzenlenen Hatay Kitap Günleri’nde de Türkiye’nin sevilen ve ünlü yazarlarına ilgi büyüktü.

Konuk yazarlar Pelin Batu, Yekta Kopan, Şükrü Erbaş ve Cem Say söyleşi gerçekleştirdi. Kitapseverler ile bol bol sohbet eden yazarlar kitaplarını imzalatarak fotoğraf çekildi.

Hatay’ı oldukça sevdiklerini ve özel bir şehir olduğunu söyleyen ünlü yazarlar, organizasyonu düzenleyen HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Hatay Gastronomi Akademisi’nin de bu haftaki konuğu minik şefler oldu. Atölyelere katılan minikler ve aileleri Dr. Esat Özata eşliğinde karışık pizza, çıtır tavuk parçaları ve donut yapmayı öğrendi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu