ENGELLERİ AŞA AŞA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Maç kadrolarını incelediğimde ilk dikkatimi çeken şu olmuştu:
Gerek Covid olsun, gerek mevsimin gerektirdiği sakatlıklar olsun, gerekse Noel sebebiyle bahanesi çok olan oyuncular olsun, takımlarda eksik sayısı çok olmasına rağmen Hatayspor’da bu anlamda bir eksiklik olmaması kazanma şansını biraz daha arttırıyordu. Bu hafta sahaya çıkan ve çıkacak olan 19 takımda da eksikler olmasına rağmen Hatayspor sahaya ideal kadrosu ile çıkan tek takımdı. Ben sahaya 11 yabancı ile neden çıkıyoruz eleştirisine katılmıyorum. Çünkü elinizdeki kadroda en iyi futbolcular hazır iseler sahaya sürmek zorundasınız. Eğer yerli futbolcu yabancı futbolcunun üzerinde bir performansla formayı hakediyorsa zaten hoca yerli futbolcuyu oynatır. Bu anlamda Ömer Erdoğan ligin başından 10. haftaya kadar, Gökhan, Selim, Mesut ve Yusuf gibi yerli oyunculara zaman zaman şans verdi. Ama maalesef yerli oyuncularımız bu şansları yabancı meslektaşları kadar iyi kullanamadı. Mutlaka bu uzun maratonda her futbolcudan yararlanılacaktır. Ama en önemlisi, en kaliteli ve hazır kadro ile sahada olmaktır, en akılcı olanı budur.

Maça geçecek olursak, Konyaspor hafta içindeki Antalya şovu sebebiyle Hatayspor için özellikle Boupendza için özel önlemler almıştı. Hatta bu anlamda ilk yarı sonuna kadar başarılı da oldu. Golü de bulunca İsmail Kartal’ın ekibi puan ya da puanlar alma ümidi iyice artmışken hiçbir savunma anlayışının önlem alamayacağı kalitede ve klaslıkta bir gol vuruşu izledik esmer Tanju Boupendza’dan. Sol ayak içi ile ceza yayı üzerinden 90’a gönderdiği plase için hiç bir kaleciyi ya da savunma oyuncusunu suçlayamazsınız.

Hatayspor takımının artık gol yediği maçta tepki koyamamak ya da ileride çoğalamamak gibi sıkıntıları Karagümrük maçı ile ortadan kalkmıştı. Bu maçta da olması gereken kadar, adamla önce beraberliği sonra galibiyeti koparana kadar futbolun gereklerini yerine getirerek hücum etmesini ve sonuç almasını bilen bir takım oldu Hatayspor. Boupendza’nın ikinci golü de çok kısa sürede ayağından çıkan ve çıkarılamayacak yere giden bir klas vuruşla geldi. Kalan dakikalarda gereğinden fazla savunmaya gömülmek biraz psikolojikti, biraz da yoğun maç temposunun yorgunluğu idi. Son dakikada gelen ama pozisyonun ofsayt olması ile Hataylıların gol atmış kadar sevindiği Konyaspor’un iptal edilen golü bir filmin son heyecanlı sahnesi gibi idi.

Kuşkusuz Boupendza’nın formu ana etken olsa da Popov  ve Katranis’in etkili bek performansları, takım oyununun yukarı çıkmasında önemli olduğunu düşünüyorum. Mame Diouf her ne kadar başrolde gibi görünmese de ceza sahası çevresini koordine eden adam görünümünde ve zekası ile kanatlardan gelen arkadaşlarına doğru koşular yaparak alan açıyor.

Genel anlamda Hatayspor şu anda ligin güçlü takımları arasında ve güçlü bir oyunu olan, kadro istikrarı oluşmuş ve kolay kolay mağlup edilmesi mümkün olmayan takımlardan biri pozisyonunda.

Umarım ligin ikinci yarısında Covid biter, yeni stadyumda bu harika takımı bütün Hataylılar çıplak gözle izleme ve en önemlisi destekleme imkanı bulur.

Beni Youtube, Twitter, Instagram ve Facebook’tan takip etmek isterseniz beklerim. Herkese sağlıklı huzurlu yıllar…

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu