Ela Mullakütükçü Yıldızlar Satranç Milli Takımında

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen 2023 Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasında 13 Yaş Yıldızlar  Kategorisinde 4.olarak Türkiye Yıldızlar Satranç milli takımına seçilmeye hak kazanan Ela Mullakütükçü Hatay’ın gururu oldu. İlkokul yıllarında satranca olan ilgisini keşfeden öğretmeninin yönlendirmesi sonrasında Antakya Satranç Kulübünde eğitimlerine başlayan ve kısa sürede satranç konusunda yaptığı ilerleme ile dikkatleri üzerinde toplamayı başaran genç sporcu Hatay şampiyonluklarına ilave olarak bu yıl katıldığı  2023 Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasında 58 sporcu arasından 4 Galibiyet,5 Beraberlik ile namağlup bir biçimde elde ettiği Türkiye 4.lüğü ile satrançta gelecek vadeden bir sporcu olarak çıkıyor karşımıza.

Elde ettiği Türkiye 4.lüğü derecesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen genç satranççı Ela Mullakütükçü yaptığı açıklamasında:” 9 yaşında tanıştığım ve konusunda uzman hocalarımın nezaretinde kendimi günden güne geliştirdiğim Satranç alanında çok kısa bir sürede Milli Takıma seçilme başarısını elde eden bir sporcu olarak oldukça heyecanlı olduğumu belirtmek isterim. 2023 Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası en fazla katılımın olduğu bir kategoriydi ve ben aralarında önemli dereceler elde etmiş usta satranççılar ile mücadele ederek bu dereceyi elde ettim. Türkiye Yıldızlar Satranç milli takımında Hatay’ı temsil edecek bir sporcu olmak büyük bir onur benim için.Oldukça yüksek hedeflerim var ve Satranç alanında ünvanlı bir sporcu olabilmek adına çalışmalarıma hız kesmeden devam edeceğim.Başarımda büyük paya sahip olan Lisanslı sporcusu olduğum Antakya Satranç Kulübü Kurucusu Kemal Nurlu hocam başta olmak üzere,Kulübümüzün kıymetli antrönerlerine, Ekin Koleji yönetici ve öğretmenlerime,her daim destekleri ile yanımda olan aileme teşekkür ediyorum.

Satranç konusunda en büyük destekçilerim  Annem ve Babam oldu. Özellike Babam yoğun iş temposuna rağmen benimle birlikte tüm turnuvalara gelerek bir nevi antrönörüm oldu.Türkiye 4.lüğünü elde ettiğimde babamın gözünde gördüğüm gurur beni o kadar duygulandırdı ki bunu anlatmaya cümleler yetmez. Ve o an kendi kendime dedim ki ben daha büyük başarılar elde edeceğim be bunun içinde çok çaba harcayacağım. Etkili bir zihin sporu olarak bilinen satranç konusunda ailelerimizden çocuklarının ilgisi varsa muhakkak bu konu üzerinde durmalarını rica ediyorum. Analitik düşünme ve çözüm yeteneğini geliştirdiği bilinen satranç bizler için faydalı bir spor dalı.”dedi

Kızlarının satranç konusunda kısa sürede yükselme sergilemesinden son derece onur duyduklarını ifade eden Hatay Barosu Avukatlarından Edip Mullakütükçü ve Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Öğretmeni Dilek Mullakütükçü,58 sporcunun katıldığı 2023 Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasında 4. Olan kızlarının Türkiye Yıldızlar Satranç milli takımında yer alacak olmasının Hatay için bir gurur kaynağı olduğunun altını çizerek her daim yanında yer almaya devam edecekleri kızları Ela’ya bundan sonraki satranç yaşamında başarılar dilediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu