Düşüş, Ramazan’da başlamadı Hatayspor aylardır top oynamıyor!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatayspor son 21 maçta küme düşen Malatya ve Göztepe, küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Altay, küme düşme potasının bir basamak üstünde yer alan Giresun ve o dönem çıktığı her maçı kaybeden Galatasaray dışında küme düşme potasının üstündeki takımlardan sadece Karagümrük’ü yenebildi

Bordo-Beyazlı ekip ligin ikinci yarısında çıktığı 15 maçta sadece 4 kez kazandı. Ligin ilk yarısında 30 Ekim 2021 tarihinde kendi sahasında Beşiktaş’ı 1-0 yenen, Adana deplasmanında mağlubiyetle döndükten sonra kötü oynadığı maçta Antalyaspor’u 3-1’le geçen Hatayspor, daha sonra çıktığı 21 maçta sadece 6 kez kazandı. Bu galibiyetlerin 2’si küme düşen Yeni Malatyaspor ve Altay’a karşı gelirken, Hatayspor galip geldiği diğer takımlardan Göztepe’de küme düşmek için gün sayıyor. Düşme potasının bir basamak üstünde yer alan Giresunspor’la birlikte o dönemde herkese yenilen Galatasaray’ı da mağlup eden Hatayspor, bu maçlar dışında sadece Karagümrük’ü yendi ve kalan hiçbir karşılaşmada galibiyete uzanamadı.

ADANA, ANTALYA, SİVAS VE BAŞAKŞEHİR

MAÇLARINDA İLK YARI 3 PUAN, İKİNCİ YARI 2 PUAN

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, takımdaki performans düşüklüğünü Ramazan ayına bağlasa da istatistikler Hatayspor’daki düşüşün ligin ilk yarısından başladığını gösteriyor.

Hatayspor Ramazan ayında şu ana kadar 4 maç oynadı. Kendi sahasında Adana Demirspor’la 1-1 berabere kalan Bordo-Beyazlılar Antalya deplasmanından 4-1’lik yenilgiyle döndü. Daha sonra iç sahada Sivasspor ile 1-1 beraber kalan Hatayspor, son olarak deplasmanda Başakşehir’e 3-0’lık skorla boyun eğdi. Hatayspor ligin ilk yarısında Adana Demirspor’a 1-0 yenildikten sonra çok fazla net pozisyon verdiği Antalyaspor’u şansının da yaver gittiği maçta 3-1 yenmişti. Bordo- Beyazlılar Sivasspor deplasmanında 4-0’lık bozguna uğradıktan sonra kendi sahasında yine geçen hafta olduğu gibi Medipol Başakşehir’e 3-0 mağlup olmuştu. Alınan sonuçlar Hatayspor’un aylardır kötü oynadığını ve iyi takımlara karşı galip gelemediğini gösteriyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu