Dr. Özen’den Patlayıcı Madde Uyarısı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Özel Antakya Akademi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hamit Özen, yılbaşında sözde “eğlence amaçlı” kullanılan patlayıcıların birçok kişinin gözlerine zarar verdiğini belirterek, torpil, havai fişek gibi patlayıcı maddelerin kullanılmaması gerektiğini ve satışına düzenleme getirilmesi gerektiğini açıkladı.

2021 yılına az bir zaman önce girildi ve Antakya’da da yılbaşı gecesi torpil, havaifişek gibi patlayıcıların patlatılması dolayısıyla yaralanmalar meydana geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Yılbaşı gecesinde, torpil ve havaifişek patlamaları nedeniyle oluşan gürültü kirliliği vatandaşları olumsuz etkiledi.

“KALICI HASARLAR OLABİLMEKTE”

20 Yıllık meslek hayatında neredeyse her yılbaşı torpil ve havai fişek vb. patlayıcılar yüzünden gözleri zarar gören hastaları tedavi ettiğini ve göz hekimi olarak birçok yılbaşını hastanede geçirdiğini belirten Dr. Hamit Özen:” Yine bu sene yılbaşına patlayıcı maddelerle ve patlayıcı maddelere bağlı göz travmalarıyla girdik. 20 yıldan beri bu işi yapıyorum, nerdeyse her yılbaşı patlayıcı maddelere maruz kalan insanların göz ameliyatlarını yapmaktayız. Malesef bu hastaların birçoğu genç hastalar olup, bazen de gözlerinde kalıcı hasarlar olabilmektedir. Tabiki bu patlayıcı maddelerin satışı ve temini konusunda mutlaka yasal düzenlemelerin yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Omar Elabdellaoui de 2021 yılbaşı gecesinde havai fişek kazası geçirmiş ve gözlerinde yaralanmalar meydana gelmişti.

DAHA FAZLA CAN YANMASIN

Bir hekim ve bir insan olarak bu duruma çok üzüldüğünü ifade eden Dr. Hamit Özen:” Bu tip hastaların çoğu genç hastalar, torpil travmaları, patlayıcı madde travmaları ve havaifişek patlamalarına bağlı göz yaralanmaları dolayısıyla çok hasta geliyor. Bazen ameliyatla kurtarabiliyoruz, bazen ameliyatla bile kurtaramıyoruz. Galatasaraylı futbolcunun başına gelenler de aynı olay. Şuna farkındalık yaratmak istiyorum; Lütfen bu patlayıcı maddelerin satışına, teminine yasal bir düzenleme getirilsin. Yoksa daha çok canlar yanacak diye tahmin ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu