Doğa Kendini Yeniliyor

Doğa-Kendini-Yeniliyor-4
Facebook
Twitter
WhatsApp

Geçtiğimiz aylarda Samandağ’a bağlı Batıayaz, Seldiren mevkiinde çıkan orman yangınında onlarca hektar alan yandı. Rüzgarın etkisiyle Yaylacık, Kisecik ve Karlısu mahallelerine de sıçrayan yangın yoğun müdahale sonrasında 93 saat sonra söndürülmüştü.

Ciğerlerimizi yakan bu yangın sonrası ise orman yeşili yerini kömür karası görüntülere bıraktı. Yangın sonrası yanan bölgelerin yeniden ağaçlandırılacağı ve yeniden yeşile bürüneceği yetkililer tarafından açıklanmıştı.

TOPRAK CANLANDI

Yaylacık ve Seldiren mevkiinde, kış mevsiminin de gelmesiyle yağmurlar yağınca bölgedeki toprak yeniden canlandı. Yanık kokusu yerini ıslanmış toprak kokusuna bıraktı. Yeniden canlanan toprak sayesinde, bölgede yeniden bitkiler, otlar, ağaçlar yeşermeye başlamış durumda. Yanmış ve kurumuş ağaçların arasından çıkan bitkiler, çiçekler ise görenleri hayrete düşürüyor. Toprak ananın bölgedeki hazin yangından sonra yeniden hayat bulması ve çiçekler açması görenlerin de içine umut parçaları serpiyor.

İlgili Haberler

Puan Durumu