DİŞE DİŞ, KAŞA KAŞ ATAKAŞ-BEŞİKTAŞ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Hatayspor-Beşiktaş karşılaşmasının gollü, heyecanlı ve sıkı geçmesi bekleniyordu, öyle de oldu. Özellikle ilk yarıda oynanan futbol, bize İspanya ligi tadında bir maç izletti.

Kadrolar açıklandığında Beşiktaş’ın merkez ortasahada 3 DM(Defansif Orta saha) ile maça başladığını gördüğümde sanki Hatayspor’un da Riberio’yu bir kanada alıp Sackey hamlesi ile o bölgedeki savaşta güçlü olması gerektiği görüşümü paylaşmıştım.

Maç başlar başlamaz zaten maçın bir gerilim filmi gibi olacağı hemen ortaya çıktı. Maç çok sıkı bir mücadele ile başladı Aboubakar’ın dönerek köşeye giden vuruşu için, kaleci hatası diyemeyiz ama Boupendza’nın Ersin’e attığı ilk gol kaleci hatasıydı. Aynı Boupendza ikinci golde ise gerek topu önüne alması, gerekse son vuruşu futbol dünyasında sadece en üst düzey forvetlerde görebileceğimiz türdendi. Şurası kesin Boupendza fiyatını kat ve kat arttırdı. Hatayspor yönetiminden ricam, menajerlerin oyununa gelip oyuncuyu ucuza ellerinden kaçırmasınlar. Gerekirse oyuncunun maaşında bir miktar artış yapsınlar ve en yüksek fiatı görene kadar oyuncuyu takımda tutsunlar. Çünkü Boupendza Hatayspor’un başına konmuş bir talih kuşudur, bu kuşu uçurmasınlar.

Hatayspor öne geçtikten sonra hayatın olağan akışı gerçekleşti ve Beşiktaş defansını da öne çıkarıp yüklenmeye başladı. Bu yoğun ataklar Larin’in golüne kadar devam etti. İlk yarının son dakikalarında ve ilk yarı bittikten sonra Aabid, Boupendza ve Billong’un gördükleri gereksiz kartlar, Hatayspor’un ikinci yarı savaşma kabiliyetini doğal olarak geriletti ve takım geriye yaslandı. Böylece top Beşiktaş’ta daha fazla kaldı. Her ne kadar kontra ataklarda etkili olmaya çalışsa da Hatayspor’un yıldızlarının  birer birer yorulup oyundan çıkmasına Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın Rachid Gezzal’i oyundan alması eklenince maçın şalteri indirilmiş oldu. İki takım da sahada etkili futbol oynamaya çalıştı. Genel olarak zevkli ve çekişmeli bir maç izledik.

Bundan sonraki süreçte Hatayspor iç saha dış saha demeden bu alıştığı mücadeleci futbolu sürdürüp ligi en üst sıralarda bitirebilir.
Gaziantep, Göztepe gibi takımlarda teknik adam sıkıntıları ortaya çıkmışken Hatayspor bu konuda şimdilik sıkıntısız görünüyor.  Umarız böyle devam eder.
Herkese Sağlıklı günler.

Beni Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter’da takip edebirsiniz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu