DEPREMZEDELERİN MAĞDURİYETİ BİTMİYOR!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’da şimdi de esnafın elektrikleri kesildi. Deprem sonrası AFAD tarafından ödendiği söylenen faturalar artık ödenmiyor. Esnaf valiliğin ve AFAD’ın sözünde durmadığını söylüyor.
Hatay’da Toroslar Edaş yetkilileri bugün farklı noktalardaki esnafı dolaşarak elektriklerinin kesildiğini duyurdu. Sebebi ise AFAD’ın faturaları ödemeye son vermesi.
Geçmiş dönem Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ta konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Savaş, esnafın nasıl hayata tutunup, ayağa kalkacağını sordu. Hatay’da konteyner işyerlerinde elektrik ve su parası ödenmeyeceğinin söylendiğini, ancak elektrik sayacı takılmaya başlandığını belirterek; “Depremden en çok mağdur olan Hatay’da konteyner iş yerlerinde elektrik ve su parası ödemeyeceksiniz denildi. Konteynerlere elektrik sayacı takılmaya başlandı.
Esnafın kullandığı kredi faizi %0.75’den % 2.9’a çıkarıldı. Kredinin geri ödeme süresi beş yıldan üç yıla indirildi.
Hatay esnafı nasıl hayata tutunup ayağa kalkacak? Hatay ticareti ve ekonomisi nasıl düzelecek?
Oy isterken insanlarımıza her şeyin daha iyi olacağını söyleyen iktidar, seçim sonrasında herkesi kaderi ile baş başa bırakıp, ne haliniz varsa görün mü diyor? Tahminim kibarca kısmetinizi başka şehirde arayın, Hatay’ı terk edin diyor. Hiç kimse merak etmesin, Hatay coğrafyası geçmiş tarihten çok daha cazip konumda. Geleni ve burayı yurt edinmek isteyeni gün geçtikçe artıyor.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu