DEPREMZEDELERİN BİTMEYEN ÇİLESİ VE SEÇİM TELAŞI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Mahalli İdareler Genel Seçimi yaklaşadursun, Hatay’ın bir yıla yakın süredir çözülmeyen sorunları şuan seçim vaadi olarak önümüze sürülüyor.
Tarihin en büyük felaketini yaşayanlar olarak, devletimizin şefkatli kollarını görebildik mi acaba? 6 Şubat’tan bu yana insanların barınma sorunu çözülebildi mi? Konteyner kentlere tıkıştırılan insanlara verilen konteynerlerin problemleri 11 aydır bitmek bilmiyor. Buraları inşaa eden firmalar veya müteahhitler biraz daha ‘kar’ edebilmek için son derece sağlıksız konteynerler teslim ettiler. Peki bunları denetleyecek bir mekanizma yok muydu? Her yağmur yağdığında korku içinde “Acaba elektrik arızası çıkar mı” endişesi taşıyanlardan tutun da, girdiği banyonun suyunun gider boruları yerine konteynerin içine doluştuğu birçok kişinin şikayetçi olduğu bir konu.
AFAD’IN, KONTEYNERLER İÇİN SİLİKON ALACAK PARASI YOK!
Bazı konteyner kentlerde sızıntı sorununa AFAD görevlileri çareyi şu şekilde bulmuş : “Silikonlarınızı alın bize getirin, işçiliğini biz yaptıralım.” Elektrik problemi ayrı dert, su problemi ayrı dert, altyapı problemi ayrı bir dert. Yani depremi yaşayanların sorunları azalacağına her gün farklı bir boyuta çıkıyor.
Hal böyleyken, seçim arifesinde söylenen söz daha da komik; “Büyükşehir Belediyesi’ni iktidar partisine kazandıralım ki; hizmet gelsin.”
11 aydır neden elle tutulur bişey yapılmadı diye soran yok. Bunca zamandır çözemediğiniz sorunları Büyükşehir’i aldığınızda mı çözeceksiniz? Bu algının artık Hataylılar üzerinde hiçbir etkisi kalmamıştır.
Çünkü Hatay’da oynanmaya çalışılan oyunları insanlar artık görüyor. Deprem dolayısıyla şehri terketmek zorunda kalanların aksine ortalıkta kim olduğu belli olmayan yabancı insanlar cirit atıyor. Defne ilçesinde çadır kurup konaklamaya gelenlerden tutun da, yakalandığında ajan olduğu ortaya çıkan ve Kırıkhan’da bir camide vaaz verdiği öğrenilen sahte hoca gibi bir çok kişi Hatay’da istedikleri gibi dolaşabiliyorlar. Sınırlarımıza nasıl giriyorlar bilmiyoruz. Hatay’ın bir sorunu da sığınmacılardır bu yüzden. Çünkü kimin ne olduğunu bilemiyoruz.
TOSYALI : SURİYELİ MESELESİ BENİM SORUNUM DEĞİL
Hal böyleyken, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı basın toplantısında vizyonunu açık açık dile getirerek “Suriyeliler yerel yönetimin sorunu değil, ben hükümet mensubuyum. Hükümetim ne derse ben onu uygularım” demesi, zaten bilinen bir şeyin ilanı oldu.
Tabii ki hükümetin görevidir bu, ama bununla ilgili çalışmayı yapıp hükümete sunmakta bölgenin Belediye Başkanının görevidir. Sanırım sayın Tosyalı bu detayı atlamış. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bunu yıllardır dile getiriyor ve bu sorunun çözülmesi için çaba gösteriyor.
Sonuç olarak 11 aydır sıkıntılarla boğuşan bir halk ve onlardan oy isteyen siyasiler var. Bu yüzden İktidar partisi adayının Hatay’da işi çok zor olacak.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu