DEPREMDE 75 BİN KARE CENAZE FOTOĞRAFI ÇEKTİK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yüzyılın felaketine neden olan deprem sürecinde cenazeler konusunda çok titiz çalıştıklarını belirten İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek “3 bin 112 kişi hayatını kaybetti, 75 Bin Kare Fotoğraf Çektik Titiz kayıt Tuttuk” dedi.
Depremde can kaybının çok daha fazla olduğu, devlet tarafından gizlendiği saklandığı gibi sosyal medyada yer alan bazı yayınlara açıklık getiren İskenderun Kaymakamı Demiryürek “Niye böyle bir şey yapalım. Biz ilk günden itibaren kayıtları çok ciddi bir şekilde tutmaya özen gösterdik. Cenazesini ısrarla ilk gün almak isteyen vatandaşlarımız vardı, başsavcımız ben otopsi yapmadan parmak izi almadan DNA örneği almadan teslim etmem dedi ve vermedi. 75 bin kare cenaze fotoğrafı var 75 bin kare, 3112 vatandaşımızın kayıtlar tutuldu. 12 vatandaşımız hakkında ya hiç cenazesine ulaşılamamış ya da eldeki cenaze DNA örnekleri eşleşmedi. Bu kadar hassas süreç yürüttük. Bir de veraset hukuk işleri var. Hak sahipliği süreci var. Akrabaları vardır dostları vardır bizi arayacak soracak yakını Hiç mi kimse yok? Bunlar biraz devleti zor durumda bırakma amaçlayan yaklaşımlar. Ama biz takibimizi sürdüreceğiz, işimizi ciddiyetle yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
DEPREM OKSÜZLERİ DEVLETE EMANET
Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Depremde uzuv kaybı yaşayan vatandaşların olduğunu onları incitmeden ziyaret ederek yerinde ihtiyaçlarını tespit edip devlet olarak ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını da vurgulayarak “Depremde 572 gencimiz öksüz kaldı. O çocukların takipçisi devlet 572 çocuğu bire bir gidip göreceğiz. Aile Sosyal Politikalar bakanlığımız onları koruduğu bir model çerçevesinde koruyucu anne koruyucu aile hizmetinden faydalandırılacak. Model çerçevesinde periyodik takipler yapılacak. İskenderun Kaymakam olarak burada kaldığım süre içerisinde bizzat benim takibimde olacaklar. Onlar bize emanet devlete emanet” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu