DELİ OLMAYAN KANLILARDIK…

Selda Asker
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hayatı roman derler ya işte öyle biri Burhan Tat..
Bugünün köşesi farklı bir yazı, içimizden biri, hayatın kendisi aslında. Dönemin en başarılı okullardan olan ve şimdilerde sadece orada yetişmiş, başarılarıyla adından söz ettiren mezunlarıyla anılan, benimde gururla mezunu olduğum Kurtuluş Lisesinden arkadaşım Burhan Tat ve onun güçlü kaleminden çıkan iki güzel kitabı bugünkü konum.
“ Gönül Dahil” ve “Gölgedeydi Güneş” isimli öykü kitapları yayınlanan ve her biri bizi o günlere özlemle taşıyan öykülerini okumaktan keyif aldığım okunmaya değer iki kitap. Burhan Tat’ın söylemiyle “İki kitap da sokak, caddede, yolda, otobüste, çarşı pazarda karşılaştığımız insanlardan oluşuyor. Okurken bazen güleceğiz, kimi zaman hüzünleneceğiz, küfrümüzü yutmak zorunda kalacağız.Ama umudumuzu yitirmeyeceğiz. Yarınlara umutla, dirençle, sevgiyle, barışla, kardeşlikle ulaşacağız…Gönlümüzü de ekleyerek güneşin önündeki gölgeyi aralayacağız…”
Mücadelenin ve azmin önemli simgelerinden biridir sevgili Burhan. Kendi emeğiyle, çabalarıyla hayatla mücadele eden, hem çalışıp hem okuyan koca dünyada yitip kaybolmak yerine ışık saçan bir eğitimci olan başarılı bir yazar. Öykülerinin birinde öyle güzel anlatmışki kendini “Atayolu Gazetesi ile Kurtuluş Lisesi’nin orta ikinci sınıfında mekik dokuduğum kırık dökük zamanlardı. Haftalık alırdım o zaman. Haftada kaç gün gitmişsem Günay Amca (Çelenk) koyardı cebime ateşleri kağıt paraları…Çocuk olsanız dahi o zamanlarda bir saygı, bir hürmet, bir utanma duygusu gelip minnacık yüzünüze otururdu. Çocuk olgunlardık. O yaşlarda hem okuyan hem de  Çocuk olsanız dahi o zamanlarda bir saygı, bir hürmet, bir utanma duygusu gelip minnacık yüzünüze otururdu. Çocuk olgunlardık. O yaşlarda hem okuyan hem de ekmeğinin peşinde koşuşturan deli ‘olmayan’ kanlılardık.” Kendini bu kadar net ifade eden bir kalemin öykülerinde herkesin kendinden bir parça bulacağı karekterler yer alıyor. Ülkenin toplumsal, sınıfsal durumundan tutunda kadının toplumdaki yerine, sokak hayvanlarına varana kadar traji komik bir çok hikayenin yer aldığı kitaplarında bana göre en önemli mesaj dostluk temeline yapılan vurgu. Dost kelimesinin anlamını unuttuğumuz, herkesin düşünmeden dostunu sattığı bir dönemde bize bu kavramı en güzel şekilde anlatan Sevgili Burhan yolun açık, okurun bol olsun.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu