Defne Tarım ve kalkınma kooperatifi Kuruldu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Özellikle bencilliğin, ben merkezciliğin ve tüketimin hüküm sürdüğü bir ortamda bizim için kooperatif sadece bir işletme değil aynı zamanda hem ekonomik hem de sosyal alanda ortak üretim ve dayanışmaya dayalı alternatif bir yaşam biçimi anlamına gelmektedir.

Daha fazla kar hırsı yüzünden gıda ürünleri üretilirken bir taraftan sağlıksız koşullarda karın tokluğuna çalıştırılan tarım emekçileri ve üreticiden yok pahasına alınan ürünler market raflarında göz alıcı bir şekilde karşımıza dizilmektedir. Daha fazla kar elde etmek adına üretilen bu ürünlerin raf ömrü uzasın diye içine veya üzerine atılan zararlı ilaç ve/veya koruyucu maddeler insan sağlığını tehdit etmekte, başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa neden olmaktadır.

Sağlıklı gıdaya erişebilmek,  katkı maddesi içermeyen ürünler üretmek, küçük üreticinin desteklenmesi, emeğin değerlendirilmesi, ortak üretim ve dayanışma anlayışı ile ortak sorunlarımıza çözüm arayışımız için üreticinin, emekçinin kendi alın teri, emeği ve sağlığı üzerinde söz ve karar sahibi olması için bir köprü yaratmak adına yola çıktık.

Bir toplumu toplum yapan unsurların başında ortak üretim gelmektedir… Gelin hep beraber kalabalık olmaktan çıkıp üretime ve dayalı “Barış içimde bir arada Yaşayalım.” Sorunlarımızı dayanışmayla aşalım.

 

Kurma çalışmalarına yaklaşık 15 ay önce başladığımız  “DEFNE TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ” önümüze çıkan başta Covid-19 salgını olmak üzere, bir çok engel ve zorluğa rağmen kararlılık, fedakarlık ve ortak çalışma anlayışı ile kuruluş çalışmasını tamamlayıp ilk genel kurulunu yaptık.

Kuruluş aşamasında desteğini esirgemeyen Defne belediye başkanı İbrahim GÜZEL Belediye meclis üyesi ve kurucu ortağımız Mehmet ASLANYÜREK, Belediye meclis üyesi arkadaşımız Ümit Cahit DOĞRUEL ve defne belediyesi personeline, İl Tarım Müdürlüğü Personeline, Defne Tarım Müdürlüğü Personeline, Defne Ziraat Odası Personeline, Kooperatif Üyelerine ve emeği geçen tüm dostlara emek ve katkıları için teşekkür ediyoruz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu