Cumhurbaşkanımızdan güzel bir haber alacağımıza yürekten inanıyorum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, Resmi İlan Fiyat Tarifesinde istenilen artış oranı teklifini belirledi. Daha önce sadece üç ilde uygulanan Kurum kredisi kullanma hakkından ülke genelindeki tüm süreli yayınların yararlanabilmesinin önü açıldı. Anadolu Gazete Sahipleri ve İlan Prodüktör temsilcilerinin seçimlerinde “doğrudan demokrasi ilkesi” benimsendi. Afyonkarahisar’da düzenlenen Basın İlan Kurumu (BİK) 31. Dönem 4. Genel Kurul Toplantısı üçüncü gün oturumunun ardından sona erdi.

BİK Genel Kurul Toplantısından gazetelerin uzun süredir beklediği müjdeli haberler de geldi. Genel Kurul, gazetelerin önemli gelirleri arasında yer alan resmi ilanların sütun santim ücretinde istenilen artış oranı önerisini karara bağladı. Buna göre sütun santim bedelinin, günlük fiili satış ortalaması elli bin altındaki gazeteler için yüzde 100 artışla 70 TL; elli bin ve üzerindeki gazeteler içinse yüzde 58,73 artışla 100 TL olması öngörüldü. Genel Kurul’un Resmi İlan Tarifesine ilişkin teklifi Cumhurbaşkanlığına arz edilecek.

SÜRELİ YAYINLARIN TÜMÜNE KREDİ

Genel Kurul, Kurum’un kredi verebileceği şahıslar ve müesseseler ile verilecek kredinin usulünü düzenleyen BİK Yönetmeliği’nin 104, 105, 106 ve 108. maddelerinde değişikliğe giderek Anadolu basınının uzun süredir beklediği maddi desteğin de önünü açtı. Yapılan değişiklikle bugüne kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’deki süreli yayınlar için geçerli olan kredi desteğinin, Kurumun finansal imkânları ölçüsünde ülke genelinde ve süreli yayınların tümüne verilebilmesi sağlandı.

TEKLİFİMİZİ CUMHURBAŞKANLIĞIMIZA ARZ EDİYORUZ

Genel Kurul’da alınan kararları değerlendiren ve hayırlı olmasını dileyen BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “İletişim Başkanımızın desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile geçtiğimiz yıl Resmi İlan Fiyat Tarifesi’ne beklentilerin iki katından fazla zam gerçekleştirilmişti. Bu yıl da ciddi oranda zam öngören teklifimizi Cumhurbaşkanlığımıza arz ediyoruz. Ben güzel bir haber alacağımıza yürekten inanıyorum. Yine Genel Kurulumuzda, Anadolu basınımızın uzun süredir talebi olan kredi desteğinin ülke geneline yayılmasının önü açıldı. Ayrıca Genel Kurul’a seçimle gelecek üyelerin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslarda da köklü değişikliklere gidildi. Bu seçimler gerçek anlamda bir demokrasi şölenine sahne olacak. Dolayısıyla tarihi denilebilecek bu kararları alan Genel Kurul üyelerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu